17.2 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Invitație la cea mai mare expoziție de artă grafică europeană

Știri din Județ

În perioada 31 iulie – 27 septembrie 2020 începând cu ora 11:00, are loc cea mai mare expoziție de artă – expoziția Great artists of the world/Empowered/Puterea de a crede. Expoziția se va desfășura la Palatul Brukenthal, Cabinetul de Stampe, Piața Mare, nr.4. Participarea la vernisaj doar pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile.

Artiști: Picasso, Chagall, Munch,Matisse, Dali, de Chirico, Ernst, Miro, Tapies, Alechinsky, Klimt, Marini, Leger, Braque, Brauner, Vasarely, Magritte, Kandinsky, Toulouse Lautrec, Hartung, Schielle, Buffet, Giacometti, Moore, Modigliani, Renoir, Klee, Bellmer, Kokoschka, Soulages

Curator: dr. Alexandru Constantin Chituță
Co-organizator: av. George Șerban
Partener: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu
Acțiune co-finanțată de Consiliul Județean Sibiu

Muzeul Național Brukenthal vă invită la cea mai mare expoziție de artă grafică europeană din colecția av. George Șerban. 30 de artiști europeni cu peste 50 de lucrări vor fi expuse în Cabinetul de Stampe al Palatului Brukenthal din Piața Mare.
Ai auzit de Picasso, de Toulouse-Lautrec, de Renoir sau Matisse? Dacă îți place Dali, Magritte, Braque, de Chirico, Munch sau Klimt vino să vezi lucrări de grafică și litografie.


Arta europeană în preajma anului 1900 a cunoscut o dezvoltare extraordinară, venită după realismul și impresionismul francez ce a marcat secolul 19, secolul 20 a fost unul exploziv în artă. Numeroși artiști s-au delimitat de vechile curente și printr-un curaj extraordinar au lăsat la o parte convențiile artistice anterioare orientându-se spre alte orizonturi. Spațiul pictural bazat de cele mai multe ori pe o perspectivă centrală a fost distrus acum apărând o construcție liberă, energică, modernă.

Dezvoltarea rapidă a societății începând cu sfârșitul secolului al XIX-lea, și continuând în secolul XX, și schimbările importante au influențat într-o foarte mare măsură modul în care mijloacele de exprimare artistică sunt percepute de către populație. Datorită cererii mari de lucrări, artiștii acestei perioade încep și multiplicarea lucrărilor prin tehnica gravurii și litografiei, care astăzi se bucură de o cerere fantastică, iar uneori prețul este amețitor.


Expoziția oferă șansa vizitatorului să cunoască arta europeană din a doua jumătate a sec. 19 și din sec. 20 și a principalelor curente artistice: postimpresionismul, cubism, expresionism, expresionismul abstract, suprarealism, fauvism, abstracționismul, dadaismul.

Text oferit de curatorul expoziție, dr. Alexandru Constantin Chituță

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri