ANALIZĂ: Alege Primarul Sibiului

SIBIU INDEPENDENT a propus săptămâna aceasta un sondaj de opinie online pentru a vedea intenţia de vot a sibienilor la alegerile locale din 27 septembrie pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu. Astăzi votul s-a încheiat şi vom face o scurtă analiză a rezultatelor.

Liberalul Adrian Bibu a câştigat la diferenţă mică de reprezentatul Partidului Verde, Christian Hirsch. Dacă Bibu este vizibil printr-o campanie atent gândită de peste un an de zile, despre Hirsch nu ştia nimeni nimic până la lansarea sondajului. Cum au mobilizat voturile online candidaţii nu ştim, dar ca exerciţiu de imagine este clar că Hirsch a tras tare pentru a veni în atenţia alegătorilor cu candidatura sa. Anul acesta avem un val de saşi candidaţi la funcţia de primar: Fodor, Hirsch şi Ingrid Hohr. Reprezintă partide diferite.

Actualul primar, Astrid Fodor s-a clasat a treia, nu departe de primul loc ca număr de voturi. Dar experienţa alegerilor la urne ne spune că la Sibiu diferenţa la vot o fac pensionarii, mulţi încă fani FDGR şi care nu se exprimă pe internet.

Horaţiu Marin (ALDE) a fost pe locul 4, Raul Apostoiu (USR-Plus) locul 5, Cătălin Stanciu (PSD) locul 6, Vladimir Tomoşevschi (Pro România) locul 7 şi lista continuă. Dar diferenţa dintre primele 3 locuri şi restul a fost foarte mare. Orice sondaj online ştim că este doar un exerciţiu de imagine pentru candidaţi, neavând o valoare sociologică.

Dincolo de apariţia meteorică a candidatului Partidului Verde pe locul 2 se întrevede la alegeri o bătălie la limită între Astrid Fodor (FDGR) şi Adrian Bibu (PNL), lucru ce corespunde şi unui sondaj realizat în teren de curând de un partid politic la Sibiu.

Alege primarul Sibiului!

Adrian Bibu (PNL)
23.45%
Christian Hirsch (Partidul Verde)
22.88%
Astrid Fodor (FDGR)
20.07%
Horatiu Marin (ALDE)
9.35%
Raul Apostoiu (USR-Plus)
7.41%
Catalin Stanciu (PSD)
6.83%
Vladimir Tomaşevschi (Pro România)
5.54%
Altul
2.37%
Ingrid Hohr (PMP)
1.73%
Ioan Axente (PNR)
0.36%

Sprijină SIBIU INDEPENDENT

Dacă doreşti să susţii acest proiect independent voluntar poţi face o donaţie liberă direct prin PAYPAL 

Pentru detalii citiţi aici.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *