10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

FIASCO: Noul Spital va fi mai mic decât cel actual

Știri din Județ

Proiectul unui Spital Regional la marginea Sibiului, cu acces facil şi spaţii moderne pentru pacienţi a început pe vremea când la Consiliul Judeţean preşedinte era Martin Bottesch. Apoi a venit preşedinte Ioan Cindrea şi totul s-a împotmolit. Actuala preşedinte Daniela Cîmpean a reluat proiectul abia la finele lui 2018 şi în ianuarie 2020 a semnat contractul pentru refacerea Studiului de Fezabilitate. Supriza apare acum, la finalizarea noului studiu, când pe masa consilierilor judeţeni apare un spital nou…. mult mai mic ca număr de paturi.

Actualul Spital Judeţean Sibiu are 1054 de paturi pentru pacienţie şi 50 pentru pacienţii de zi. Mai avem şi un spital de Pediatrie cu 185 de paturi, deţinut de Primăria Sibiu. Noul Spital, conform SF comandat de Consiliul Judeţean va avea doar 805 paturi din care 620 vor fi pentru adulţi. Altfel spus la 60% din capacitatea actualului Spital Judeţean pentru adulţi. Spitalul va avea şi 90 de paturi pentru spitalizarea de zi adulţi şi copii, adică un pic mai mult decât situaţia actuală.

În condiţiile în care pe multe secţii din Spitalul Judeţean Sibiu an de an gradul de ocupare al paturilor este maxim şi mulţi pacienţi sunt amânaţi pentru că nu există paturi disponibile, conducerea Consiliului Judeţean a comandat un studiu pentru a construi un spital nou mult mai mic.

Consilierii Judeţeni vor avea de votat în 30 iulie acest studiu de fezabilitate, dar curios sau nu, Consiliul Judeţean anunţă pe pagina proprie că în iunie deja „au fost depuse documentațile necesare în vederea obținerii Avizelor/Acordurilor de la instituțiile avizatoare” pentru acest nou Studiu de Fezabilitate.

Noul spital se dorește a fi construit pe o parcelă de 20 de hectare pe Calea Șurii Mici, cunoscută ca Drumul Hoților. Valoarea estimată este de peste 200 milioane de euro doar pentru faza de construcție.

După 8 ani de amânări noul Spital este tot la Faza 1 de Studiu de Fezabilitate
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri