spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

O viață mai sănătoasă pentru șelimbăreni, prioritate pentru Ion Alexandru, candidat la funcția de primar al localității (C.P.)

Știri din Județ

Publicitate

Alexandru Ion, președintele PRO România Șelimbăr și candidatul filialei pentru funcția de primar al localității, prezintă noi proiecte pe care le consideră absolut necesare pentru comunitate. De această dată este vorba despre creșterea calității vieții șelimbărenilor: mai multe spații verzi, răuri igienizate, o mai bună amenajare a spațiilor de colectare a gunoiului, dar și reducerea birocrației în ceea ce privește achitarea unor taxe.

„Cetățenii din Șelimbăr se confruntă cu o problemă care, poate, pentru unii nu pare atât de importantă. Însă vorbim aici despre banii oamenilor și trebuie luate măsuri. Concret, la fiecare 6 luni de zile, șelimbărenii trebuie să ia de la asociații de proprietari o adeverință care să ateste că nu locuiesc în zonele respective. În lipsa acestor documente, oamenii nu sunt scutiți, deși, teoretic, nu ar trebui să dea niciun ban. Pentru că multe blocuri nu au o asociație care să îi reprezinte, cetățenii se pot scădea de la plata taxei doar la începutul anului… iar într-un se pot întâmpla multe. Consider că ar trebui creată o declarație pe proprie răspundere, astfel încât șelimbărenii să nu depindă de aceste adeverințe. Toată această procedură este o adevărată bătaie de cap”, explică liderul PRO România Sibiu.

Tot în privința gunoiului menajer, Ion Alexandru are un proiect care prevede mărirea spațiilor de colectare a deșeurilor și o mai bună amenajare/administrare a acestora. Și nu sunt singurele proiecte care se încadrează în acest sector.

„O comunitate în care se pune accent pe curățenie este o comunitate sănătoasă. Degeaba omul are grijă de locuința sa dacă atunci când iese pe stradă întâmpină o situație neplăcută. Vreau să achiziționăm în Șelimbăr mai multe echipamente speciale pentru igienizarea completă a tuturor străzilor din localitate. Iar în completare, eu și echipa mea ne dorim și montarea unor spații speciale de monitorizare a aerului. Trebuie să avem grijă de noi toți!”, adaugă Ion Alexandru.

Pe lângă igienizarea străzilor și monitorizarea calității aerului, mai sunt vizate și râurile din localitate: „Avem în plan amenajarea unei stații de verificare a calității apei din Seviș și Cibin. Implicit, vor fi curățate și controlate râurile pentru a ne asigura că nu sunt deversate deșeuri în apă”, precizează liderul PRO România Șelimbăr.

La toate aceste proiecte se adaugă și cel privind amenajarea de spații verzi în diferite zone din comună. „Oamenii vor avea, astfel, și mai multe locuri de relaxare, dar și o gură de aer mai proaspăt”, încheie candidatul pentru funcția de primar al localității Șelimbăr.

Programul lui Ion Alexandru pentru dezvoltarea comunei Șelimbăr, din care fac parte și proiectele prezentate anteriro, poate fi implementat cu bani europeni, dă asigurări liderul filialei locale a PRO România.

Alexandru Ion, în vârstă de 29 de ani, este căsătorit și are 2 copii. Candidează pentru funcția de primar al comunei Șelimbăr pentru că își dorește să ajute la dezvoltarea comunității în care și-a întemeiat o familie. Este un tânăr antreprenor, specializat în accesarea fondurilor europene, pe care, de altfel, dorește să le atragă și în Șelimbăr.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri