Medicul Daniel Ianc – în fruntea echipei de comandă a Centrului de Perfecţionare Medico-Militară Sibiu

Știri din Județ

Începând cu data de 27 iulie 2020 echipa de comandă a Centrului de Perfecţionare Medico-Militară Sibiu, unitate subordonată Direcției medicale, a fost completată prin ocuparea funcţiei de locţiitor al comandantului de către colonel medic Daniel IANC.


Acesta şi-a început cariera ca vânător de munte (medic şef la Batalionul 26 Vânători de Munte ¨Avram Iancu¨ – Brad), continuând ca şi Cercetaş (medic şef la Batalionul 528 Cercetare ¨Vlad Ţepeş¨ – Brăila), Genist (medic şef la Batalionul 53 Geniu ¨Scorilo¨ – Deva), HDIC (head doctor in charge) şi șef al Centrului de Instruire Medicină Operaţională şi Asistenţă Psihologică pentru Luptă – CIMOAPL (Centrul Naţional de Instruire Întrunită ”Getica” – Cincu).


A participat la 2 misiuni internaţionale: 2006 – Irak (21CSH ROLE2+ – medic de triaj), 2009-2010 – Afganistan (OMLT3 – medical advisor).
A fost medaliat cu Army Commendation Medal în 2006, NATO Non-Article 5 în 2010, Medalia pentru participare la Misiuni în străinătate în 2010, Emblema de Onoare a forţelor terestre în 2014, Emblema de Onoare a medicinei militare în 2019.
Este deţinătorul emblemei EFMB, o distincţie acordată experţilor din domeniul medical de către US Army, emblemă ce a fost obţinută în 2014 în Grafenwoehr, Germania.


De asemenea a participat ca şi OC/T medical la multiple exerciţii naţionale şi multinaţionale în ţară, precum şi în străinătate (ROLE1 OC/T la Vigurous Warrior – 2017, ROLE2 OC/T la Allied Spirit VII – 2017, Div OC/T la Combine Resolve X – 2018).


A implementat şi dezvoltat în cadrul CIMOAPL cursul de Combat life server (CLS) pentru personalul non-medical din cadrul M.Ap.N. şi a altor structuri de apărare şi cursul de Combat Medics (CM) pentru personalul medical cu pregătire medie din M.Ap.N., cursuri de timp combat cu o programă similară cu programa NATO.


A parcurs şi absolvit Cursul de Competenţă în Acupunctură în 2005, Terorism and Dissaster Course în 2010, Cursul de Urgenţe prespitaliceşti în 2012, First Responder Train the Trainers în 2017, European Trauma Course în 2017, NATO Medical Evaluators în 2019.

FB IMG
FB IMG
FB IMG
FB IMG
FB IMG
FB IMG
FB IMG


A fost invitat să ţină prelegeri studenţilor de la UMF Târgu-Mureş (2015 şi 2016), participanţilor la Joint Medical Modeling and Simulation Munchen (2017) precum şi în cadrul Zilelor Spitalelor Militare Sibiu (2015) şi Cluj (2017).

Să-i urăm misiune uşoară şi sperăm că experienţa şi expertiza domnului colonel medic Daniel IANC va contribui la transformarea Centrului de Pregătire Medico-Militară într-unul de exelenţă în formarea profesională.

Sursă foto-text: CPMM Sibiu

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri