8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Tomașevschi, PRO România Sibiu: “Calitatea vieții cetățenilor, principala responsabilitate a unui primar“ (PE)

Știri din Județ

Misiunea unui primar este să creeze cele mai bune condiții de viață pentru locuitorii orașului pe care îl administrează. Calitatea vieții, în condițiile unei migrații interne și externe crescute, este un element esențial pentru menținerea și atragerea forței de muncă și a capitalului uman. În afara acestor ultime două elemente un oraș nu poate exista și nu se poate dezvolta. Calitatea vieții locuitorilor îi determină pe aceștia să rămână sau să migreze. Cu cât condițiile de trai sunt mai bune, cu atât orașul atrage mai mulți oameni bine pregătiți, investitori și turiști, ceea ce înseamnă venituri mai ridicate și oportunități mai numeroase. Calitatea vieții include cadrul natural, economic și social-cultural, domenii în care sunt necesare investiții permanente. Astfel, locuitorii pot beneficia de factori care să le sporească bunăstarea și potențialul individual, să le ofere oportunități pentru atingerea scopurilor, să favorizeze idei de afaceri și start-up-uri. Viața de zi cu zi înseamnă locuința, cartierul în care trăiești, drumul pe care îl parcurgi până la serviciu, locul de muncă, timpul liber și securitatea asociată cu acestea. Se adaugă aici accesibilitatea serviciilor: învățământ, sănătate, administrație și încrederea generată de acestea, scrie Alexandru Tomașevschi.

Oferta de locuințe a crescut foarte mult în ultimii ani, dar trebuie acordată o atenție mai mare calității, confortului și întregii infrastructuri. O dezvoltare durabilă în domeniu înseamnă ca în timp valoarea acestor locuințe să crească, nu să scadă pe motiv că nu există locuri de parcare, traficul în zonă se blochează, accesul la școli și grădinițe este foarte dificil, nu există spații verzi și locuri pentru petrecerea timpului liber. Sunt câteva dintre problemele cu care se confruntă orașul nostru la acest moment, pe fondul lipsei unei strategii coerente de dezvoltare.

Oferta de locuri de muncă este încă mare, dar investitorii trebuie să fie conștienți că au și o responsabilitate socială. Fiecare angajator trebuie să fie implicat în asigurarea bunăstării angajatului, nu doar prin oferirea unor venituri decente ci și prin implicarea în proiecte ale comunității. Este un demers simplu și firesc, dar este nevoie să fie provocat de cei care administrează acest oraș. Resurse există, trebuie mobilizate și gestionate eficient.

Sibiul se confruntă în ultimii ani cu probleme serioase în ceea ce privește traficul si parcările. Pe lângă o mai bună sistematizare rutieră, un rol important îl joacă managementul în zona transportului în comun. Cu siguranță pentru mulți sibieni transportul în comun ar deveni o alternativă dacă ar exista suficiente linii și condițiile din autobuze ar fi decente, adaugă Tomașevschi.

Timpul liber a devenit o componentă importantă în viața individului modern și, în mod deosebit a tinerilor. Timpul liber nu se reduce doar la concedii și sfârșitul de săptămână, ci include fiecare oră zilnică în care poți practica un sport, poți face o plimbare, poți participa la un eveniment cultural. Astfel de oportunități sunt absolut necesare, contribuie la creșterea calității vieții și pot fi asigurate în mare parte prin investiții din fonduri europene. Și vârstnicii ocupă aici un loc important din două motive: cantitatea de timp liber pe care o au și nevoia de a stimula îmbătrânirea activă. Centrele pentru vârstnici, în care să poată fi implicați în activități recreative și chiar activități de voluntariat, pot fi o soluție cu efecte benefice atât asupra acestora, generând o stare de sănătate fizică și emoțională mai bună și sentimentul utilității, cât și asupra comunității.

Învățământul, sănătatea și administrația sunt alți piloni cheie care trebuie întăriți. Crearea de alternative în fiecare domeniu, posibilitatea de a alege școala pe care o dorim, serviciul medical de care avem nevoie și un suport permanent în rezolvarea problemelor administrative contribuie la sporirea calității vieții, creșterea încrederii în instituții și în membrii comunității.

Toți acești factori trebuie luați în considerare de viitorul primar ales de sibieni, întrucât, din păcate, în ultimii ani am constatat cu îngrijorare o scădere continuă a calității vieții concetățenilor noștri, încheie Alexandru Tomașevschi

NOTA REDACȚIEI: Acesta este un comunicat de presă emis și plătit de partidul PRO România Sibiu prin mandatar financiar cod AEP și publicat de Sibiu Independent (editat de Blaga Liliana PFA) sub formă de publicitate electorală conform contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș