19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Ion Alexandru, candidat la Primăria Șelimbăr: Facem din transportul public în comun o prioritate! (PE)

Știri din Județ

Lipsa unui transport public în comun adecvat este una dintre principalele probleme cu care se confruntă românii. Un sector care ar trebui să fie dezvoltat în orice localitate din țară, mai ales în anul 2020, este, mai degrabă, o dorință în multe zone. Nici Șelimbărul nu se bucură de condiții civilizate când vine vorba de transportul public, însă acest lucru se va schimba, dă asigurări Ion Alexandru, candidat la funcția de primar al comunei.

„Din momentul în care m-am stabilit în Șelimbăr, mi-am dat seama că avem nevoie de autobuze care să facă legătura între satele din comună și nu numai. Tocmai de aceea, unul dintre principalele proiecte din programul meu electoral se referă la transportul public în comun. Vom achiziționa autobuze moderne, electrice, prietenoase cu mediul înconjurător, de care să se poată bucura fiecare cetățean”, afirmă Ion Alexandru, candidatul PRO România la funcția de primar.

Liderul PRO România Șelimbăr adaugă și că va face din acest proiect o prioritate, mai ales că mijloacele de transport în comun sunt, în prezent, o necesitate pentru șelimbăreni.

„Zi de zi mă întâlnesc cu oameni din comună. Discutăm despre problemele pe care le au și despre ce ar vrea să se îmbunătățească în comunitatea lor. Iar o primă concluzie este clară: șelimbărenii s-au săturat și vor autobuze cu care să poată circula decent. Nu îmi place să vorbesc despre lucruri care nu pot fi duse la bun sfârșit, așa că o fac doar când am convingerea și siguranța: în Șelimbăr, prioritatea mea va fi achiziționarea de mijloace de transport public în comun. Cu toții am văzut că se poate în alte localități din țară, așa că în Șelimbăr va fi doar o chestiune de timp până când vom avea un transport public civilizat: autobuze curate, cu sisteme de climatizare și dotări de ultimă generație, care să aibă locuri special amenajate pentru copii și pentru persoanele cu dizabilități. În Șelimbăr, aceste mijloace de transport în comun vor circula la un interval de 15-20 de minute, în funcție de solicitări”, explică Ion Alexandru.

Pentru un astfel de proiect, administrația locală din Șelimbăr va apela la fonduri nerambursabile, mai informează Ion Alexandru, care, de altfel, este familiarizat cu atragerea de bani europeni. Sumele ce urmează să fie aduse în Șelimbăr se vor îndrepta atât către cumpărarea de autobuze electrice, cât și către montarea de stații de încărcare.

„Șelimbărul va concura cu cele mai dezvoltate localități din țară la transportul public în comun. Nu este o promisiune, ci o realitate de care ne vom bucura cu toții în următorii ani”, încheie Ion Alexandru, candidat la funcția de primar al comunei Șelimbăr.

NOTA REDACȚIEI: Acesta este un comunicat de presă emis și plătit de partidul PRO România Sibiu prin mandatar financiar cod AEP și publicat de Sibiu Independent (editat de Blaga Liliana PFA) sub formă de publicitate electorală conform contractului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri