10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Spații noi de învãțãmânt pentru elevii din Cisnãdie (CP)

Știri din Județ

În contextul mãsurilor ce trebuie luate la începutul anului școlar pentru combaterea infectãrii cu noul coronavirus, primarul Gheorghe Huja a avut mai multe discuții cu directorii unitãților de învãțãmânt, de pe raza orașului Cisnãdie.


Pe lângã mãsurile recomandate de reprezentanții Ministerului Sãnãtãții și cei din Ministerul Educației, acesta a identificat o soluție prin care va putea fi asiguratã decongestionarea claselor, unde existã un numãr mare de elevi. Astfel, cinci sãli de la Școala Gimnazialã nr. 1 care nu mai erau folosite au fost reabilitate și aduse la standardele de funcționare, urmând sã intre în circuitul școlar.

Am discutat cu directorii școlilor și grãdinițelor de pe raza orașului nostru și împreunã am cãutat cele mai bune soluții pentru a ne asigura cã începutul anului școlar ne va gãsi pregãtiți, oferindu-le copiilor condiții de siguranțã. Au fost discuții complexe, iar pe lângã mãsurile clasice de igienã și distanțare, am decis repunerea în funcțiune a cinci sãli de clasã la Școala Gimnazialã nr. 1. Aceste spații au fost reabilitate și aduse la un nivel de conformitate cu procesul de învãțãmânt, ceea ce va permite evitarea aglomerãrii sãlilor de clasã, în care învațã mai mulți elevi. Asigurarea unor condiții bune pentru copii a fost și este o prioritate a noastrã, iar în aceastã perioadã în care existã anumite riscuri de ordin sanitar, siguranța copiilor reprezintã prioritatea zero. Școlile și grãdinițele din Cisnãdie sunt pregãtite în așa fel încât în 14 septembrie sã își deschidã porțile pentru elevi și preșcolari, în condiții de siguranțã, a anunțat Primarul orașului Cisnădie,
Gheorghe Huja

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri