Festival dedicat tradițiilor romilor desfășurat în perioada 4 – 6 septembrie 2020

Publicitate

Reprezentanții Primăriei Municipiului Sibiu au anunțat pe pagina de Facebook evenimentul ce va avea loc în perioada 4 – 6 septembrie 2020 intitulat „Festivalul Gastronomic, Prezentarea Portului Popular, Dezvoltarea și Promovarea Meșteșugurilor”, organizat de Fundația Centrul European de Integrare al Romilor

Publicitate

Fundația Centrul European de Integrare al Romilor organizează în perioada 4-6 septembrie „Festivalul Gastronomic, Prezentarea Portului Popular, Dezvoltarea și Promovarea Meșteșugurilor”, în zona Rampa Ștefan cel Mare.

Vineri, 4 septembrie, va avea loc deschiderea oficială a festivalului, iar în intervalul orar 20-22, evenimentul „Laboratorul documentar etnografic și al arhivei audio-vizuale a culturii populare imateriale a romilor din România”. În cadrul acțiunii vor putea fi urmărite proiecții de filme care reflectă stilul de viață, tradițiile și obiceiurile romilor, fiind urmate de discuții deschise cu publicul.

Sâmbătă, 5 septembrie, se va desfășura acțiunea „Dezvoltarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale”, constând în ateliere interactive ale meșteșugurilor tradiționale, expoziție cu obiecte tradiționale și un concurs de meserii tradiționale.

Duminică, 6 septembrie, publicul va putea participa la parada portului popular al romilor, discuții și interviuri cu creatorii și la competiția „Cel mai original port”, toate în cadrul evenimentului „Port popular al romilor – un brand de succes pentru cetatea multiculturală a Sibiului”.

„Festivalul Gastronomic, Prezentarea Portului Popular, Dezvoltarea și Promovarea Meșteșugurilor” este un eveniment cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2020. “ au transmis organizatorii „Festivalulului Gastronomic, Prezentarea Portului Popular, Dezvoltarea și Promovarea Meșteșugurilor”

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *