17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Şcolile şi grădiniţele din judeţ au propus scenariile. Află care sunt!

Știri din Județ

ACTUALIZARE 10 septembrie: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a aprobat în această dimineaţă scenariile avizate de Inspectoratul Judeţean Şcolar şi DSP pentru unităţile de învăţământ din judeţ. Alexandru Dumbravă, inspectorul şcolar general a prezentat lista unităţilor şcolare cu scenarii roşu şi galben astfel:

Pe scenariul roşu vor începe unităţile din Ludoş, Slimnic şi Arpaşu, dar şi Liceul teoretic Constantin Noica cu structura Betania şi Colegiul tehnic Cibinium. Cele două şcoli din Sibiu au adoptat scenariul roşu, prima pentru o săptămână, a doua pentru trei, datorită lucrărilor de reparaţii.

Scenariu galben va fi adoptat de grădiniţele din Sibiu cu program prelungit, şcoala gimnazială nr 4, nr 8, nr 21, Liceul Ghibu, Liceul Independenţa, Liceul Henri Coandă din Sibiu. De asemenea şi unităţile şcolare din Miercurea Sibiului, Alma, Poplaca, Jina, Cristian, Şeica Mare.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Insectoratul Şcolar Sibiu a adunat de la şcolile şi grădiniţele din judeţ datele pentru a le prezenta în şedinţa de joi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Deşi majoritatea localităţilor din judeţ au un scenariu epidemiologic verde, multe şcoli au apelat la scenariul hibrid, datorită lipsei dotărilor pentru distanţarea fizică sau a produselor de igienă.

Din totalul de 61.812 elevin din liceu, marea majoritate (52.918) vor merge de luni la şcoală. Restul vor învăţa online sau vor merge prin rotaţie în sistemul hibrid de învăţământ. Trebuie precizat că nu există o evidenţă publică a DSP Sibiu câţi din aceşti elevi au virusul COVID la ora actuală. Din cele 4355 de cadre didactice din judeţ, 25 vor sta acasă din motive medicale, adesea carantinări impuse de contactul cu persoane testate pozitiv.

Din raportul IŞJ Sibu reiese că doar jumătate din cadrele didactice au terminat o formă de instruire pe platforme online educaţionale, iar mai puţin de un sfert din sălile de clasă din judeţ au implementate tehnologii pentru predare online.

În comunele Slimnic, Arpaşu de Jos şi Ludoş unităţile de învăţământ deschid în scenariul roşu, adică exclusiv online.

Din unităţile şcolare care nu au răspuns cererii IŞJ Sibiu se remarcă comuna Roşia, unde nicio unitate educaţională nu a trimis datele.

Vezi cum va merge la şcoală sau grădiniţă copilul tău! În tabel găsiţi marcate cu galben unităţile de învăţământ care oferă şi şcoala online.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri