10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Lucrări de consolidare și refacere în Gura Râului și Rășinari

Știri din Județ

În urma precipitaților abundente mai multe drumuri județene au fost afectate de calamități. Zilele trecute s-a finalizat achiziția de servicii de proiectare și execuție pentru 2 obiective afectate:

  • Refacere podeț de beton aflat pe DJ 106 M în localitatea Gura Râului
  • Refacere zidului de sprijin pe DJ 106 A din localitatea Rășinari


La licitație au participa 2 firme : Asocierea S.C Prompt VSP SRL și Zenit Proiect &Consult SRL Cluj – Napoca și firma S.C. Strabag SRL, București, câștigătorul fiind S.C. Strabag SRL.
Astăzi, 10.09.2020 s-a semnat contractul de proiectare și execuție, urmând ca reprezentanții CJ Sibiu să predea amplasamentul și să se emită ordinul de începere al lucrărilor.
Valoarea lucrărilor pentru refacerea podețului de pe beton din localitatea Gura Râului se ridică la suma de 452.198,81 lei cu TVA, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 60 de zile.
Pentru refacerea zidului de sprijin din localitatea Rășinari valoarea este de 527.095,03 lei cu TVA, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 4 luni.


”În scurt timp vor începe lucrările de execuție pentru refacerea drumurilor județene afectate de calamități produse în urma precipitaților abundente. Mă bucur că s-au alocat cu rapiditate banii de la bugetul de stat pentru aceste lucrări care afectează circulația rutieră pe două drumuri județene cu important potențial turistic.”, Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.


Fondurile investițiilor este asigurat din fonduri guvernamentale în baza, HG nr. 531/2020 privind alocarea unei sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unele unități administrativ-teritoriale afectate de calamitățile naturale.
În următoarea perioadă se vor lansa licitații în vederea contractării de servicii de proiectare și execuție pentru încă două drumuri județene, afectate de precipitațiile abundente. Este vorba despre DJ 142 J Șeica Mare – Șeica Mică, unde s-au produs alunecări de teren și DJ 106 E Tilișca-Rod, unde s-au produs eroziuni ale terasamentelor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri