spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

EXCLUSIV: Sibiancă agresată și părăsită pe un câmp, localizată cu rapiditate de un operator 112

Știri din Județ

Publicitate

O sibiancă ce a fost victima unei agresiuni fizice a sunat la 112 pentru a cere ajutor oamenilor legii.

Femeia a fost agresată și părăsită pe un câmp din Sibiu, evenimentul petrecându-se duminică, 13 septembrie 2020.

Operatoarea Anuța de la centrul 112 Sibiu i-a cerut date despre locația unde se află însă femeia se lupta cu disperare pentru viața ei, conversația fiind întreruptă.

Personalul de la 112 a început localizarea apelului iar datorită tehnologiei AML, locația victimei a fost transmisă cu exactitate către echipajele de poliție care au ajuns rapid la locul indicat.

AML (Advanced Mobile Localisation/ Localizare Mobilă Avansată) este înglobat în fiecare telefon smartphone și permite localiazarea mult mai ușoară a victimei, chiar dacă apelul este întrerupt.

Operatorul sibian ce a răspuns apelului 112

„Tânără salvată cu ajutorul tehnologiei

O tânără din județul Sibiu atacată de un ‘neOm’ a fost salvată după ce echipele de intervenție au ajuns în scurt timp la ea datorită localizării prin AML.
Speriată și confuză, femeia a sunat la 112, dar, luptându-se pentru viața sa cu agresorul, nu a apucat să vorbească la telefon cu operatoarea.

Convorbirea s-a întrerupt brusc și, fără ca tânăra să reușească să ofere detalii legate de zona în care se afla sau de incidentul în care era implicată, doamna A.P. de la Centrul unic pentru apeluri de urgență Sibiu, și-a dat seama că apelul la 112 este un real strigăt de ajutor.

Operatoarea 112 a preluat de îndată coordonatele GPS obținute cu ajutorul tehnologiei AML și a alertat Poliția, furnizându-le dispecerilor informațiile pe baza cărora un echipaj de intervenție a ajuns în scurt timp la tânăra speriată, abuzată fizic şi abandonată pe un câmp şi i-a oferit ajutorul de care avea nevoie.

Tehnologia AML oferă o localizare cu acuratețe, chiar și de câțiva metri, dacă sunt îndeplinite câteva condiții tehnice printre care: telefonul de pe care se apelează numărul de urgență este de tip smart, poate transmite coordonate GPS, iar nivelul bateriei să fie peste 10%.

Viteza de reacție promptă și concentrarea maximă sunt atuurile colegei noastre, iar, în situații de urgență, cum a fost cea din județul Sibiu, fiecare secundă contează. Anuța a salvat o viață și, totuși, ne-a mărturisit că a plecat spre casă cu tristețe în suflet gândindu-se la experiența traumatizantă a femeii… pe care nici măcar nu știe cum o cheamă.
-Ce o motivează să revină cu forțe proaspete a doua zi la muncă?
-DORINȚA DE A-I AJUTA PE CEI CARE AU NEVOIE.” a comunicat cei de la Serviciul de Transmisiuni Speciale

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?