spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

ALDE Sibiu: Cartierul Arhitecţilor, cartier nou, dar cu promisiuni vechi, încă nerealizate (PE)

Știri din Județ



Echipa de consilieri locali sibieni ALDE a fost astăzi prezentă în Cartierul Arhitecţilor. Această zonă situată la limita Sibiului ţine de oraşul Cisnădie, dar aici se găsesc mii de oameni care încă au buletin de Sibiu şi au dreptul de a vota la Sibiu la alegerile locale!

M-am ocupat foarte mult de acest cartier, pe vremea cât am fost subprefect. Am rezolvat iluminatul public, însă de atunci nu s-au mai realizat lucrări de anvergură. Este trist„, a spus Marin Horaţiu.

Oamenii de aici ne-au spus cât de nemulţumiţi sunt de situaţia infrastructurii rutiere din cartier şi de accesul în şi din această zonă, spre Sibiu.
Majoritatea locuitorilor din Arhitecţilor lucrează în Sibiu şi îşi duc copiii la şcoală în Sibiu.

I-am sfătuit ca la aceste alegeri, cei cu carte de identitate de Sibiu să îşi exercite acest drept de vot în Sibiu pentru că pot face o schimbare. Echipa noastră ALDE Sibiu are în plan o colaborare strânsă cu primăria Cisnădie şi Consiliul Judeţean pentru realizarea căilor de acces în cartier, transportul în comun, Tursib, extins.


Oamenii de aici au nevoie şi de o grădiniţă, o şcoală şi un dispensar. Locurile de joacă sunt puţine şi parcurile inexistente.


Dacă zona Metropolitană este mai greu de realizat juridic, noi credem că o colaborare între cele două primării Sibiu şi Cisnădie poate fi benefică.


Există şi opţiunea juridică pe termem lung de separare a cartierului de Cisnădie şi alipirea teritorială la municipiul Sibiu, o soluţie totuşi complicată, dar nu imposibil de realizat.

NOTA REDACŢIEI: Acesta este un comunicat de presă plătit și emis de Partidul ALDE Sibiu prin mandatar financiar cod AEP 21200063 și publicat de Sibiu Independent (editat de Blaga Liliana PFA) sub formă de publicitate electorală conform contractului.

1 COMENTARIU

  1. De ani de zile, presa locala este plina de nemultumirile locuitorilor : lipsa unitatilor de invatamant, lipsa spatiilor verzi, lipsa obiectivelor de utilitate publica, cosmar urbanistic din cauza emiterii de autorizatii de construire oriunde si oricum cu nerespectarea documentatiilor de urbanism,blocuri intre locuinte individuale,trafic de cosmar, lipsa transport in comun,strazi neasfaltate, canalizare nedimensionata corespunzator etc.
    Calitatea vietii locuitorilor este profund alterata , in prezent aproape de nesuportat.
    Aproape toate partidele au avut consilieri locali, sub ochii carora acest cartier s-a transformat intr-un cartier dormitor.Toti consilierii locali au avut cunostinta de tot ceea ce se intampla cu acest cartier.Prioritare au fost taxele si impozitele care au alimentat bugetul local pentru statui, SPA, concerte, echipa de handbal, poarta cimitir etc. Toti locuitorii, cu sau fara buletin de Cisnadie, platesc taxele si impozitele la Cisnadie.
    Niciun consilier local nu a avut initiat vreun proiect concret pentru acest cartier, iar acum, toti cer voturi pe baza promisiunilor.
    Alipirea cartierului de Sibiu-printr-un referendum – ar fi solutia ideala. Toti locuitorii din cartier lucreaza in Sibiu, iar majoritatea copiilor frecventeaza cresele, gradinitele ,scolile si liceele din Sibiu, distanta fiind de doar 2km fata de 6km pana in Cisnadie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri