3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Dosare penale pentru primarii din Tălmaciu și Chirpăr pentru coruperea alegătorilor

Știri din Județ

Ziarul Sibiu Independent a publicat articole în exclusivitate despre doi primari din județul Sibiu care au încălcat legea electorală.

Primarii din Chirpăr și Tălmaciu sunt acuzați de către localnici că au distribuit ajutoare venite de la Uniunea Europeană în schimbul voturilor. Aceste ajutoare erau destinate persoanelor provenite din familii defavorizate și nu trebuiau împărțite de către candidații la primărie.

La nivelul Inspectoratului de Poliție al județului Sibiu au fost înregistrate opt sesizări privind evenimente elecorale iar în cazul celor doi primari se fac cercetări suplimentare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorilor.

„La nivelul județului Sibiu, de la începutul campaniei electorale au fost înregistrate în total 8 sesizări privind evenimente electorale dintre care 2 nu s-au confirmat, iar unul este în curs de cercetare.
În urma verificărilor efectuate, au fost constatate 3 contravenții, fiind aplicate amenzi în valoare de 2.200 de lei. Cele mai multe sesizări au fost despre distrugerea, deteriorarea sau murdărirea afișelor electorale ori a anunțurilor de propagandă electorală și/sau nerespectarea prevederilor legale referitoare la tipurile de materiale de propagandă electorală ce pot fi utilizate în campania electorală.
În 2 cazuri cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptele care fac obiectul acestora s-ar fi produs în localitățile Tălmaciu, respectiv Săsăuș (Chirpăr). În ambele dosare, cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului, iar în această fază a anchetei nu vă putem pune la dispoziție informații suplimentare.”
a declarat pentru Sibiu Independent Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș