19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

VIDEO: Candidatul PSD la Primăria Tălmaciu își face campanie cu ajutoarele de la Uniunea Europeană

Știri din Județ

Știre inițială (vezi actualizări mai jos)

Actualul primar PSD al orașului Tălmaciu din județul Sibiu, Nicolae Basarabă a decis să nu mai candideze și a lăsat în locul său drept candidat al PSD pe Neluțu Ciorogariu, care în ultimii 4 ani a fost consilierul primarului.

Într-un video primit pe adresa redacției se vede cum Neluțu Ciorogariu candidatul PSD la primăria Tălmaciu împarte alături de alte persoane ajutoarele primite de la Uniunea Europeană la diferite familii din localitate cu care stă și povestește.

Conform surselor Sibiu Independent distribuția acestor ajutoare de la Uniunea Europeană plus cutiile cu lapte nedistribuite în școli din cauza pandemiei sunt în mod normal distribuite de compartimentul de Asistență Socială din cadrul Primăriei.

ACTUALIZARE 20.08: În urma articolului publicat în exclusivitate de ziarul Sibiu Independent, Prefectura județului Sibiu s-a autosesizat și a transmis faptul că Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu a fost informat despre aceste fapte, o anchetă fiind în desfășurare.

„Având în vedere că distribuirea ajutoarelor pentru persoanele defavorizate se face potrivit dispozițiilor art. 4 alin. 9 din OUG nr 84/2020, de către persoanele desemnate prin Ordinul Prefectului nr. 286 din 23.06.2020, privind desemnarea persoanelor care distribuie pachetele cu produse de igienă și pachetele de alimente din cadrul Programului Operațional de Ajutorarea Persoanelor defavorizate – P.O.A.D. 2019-2020, Instituția Prefectului – județul Sibiu a sesizat Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu posibila încălcare a normelor legale de către un candidat la funcția de primar, și a solicitat efectuarea verificărilor necesare. Acest demers s-a făcut în urma informațiilor și a imaginilor apărute în presa locală, astăzi, 21.08.2020 în care candidatul PSD la funcția de primar al Orașului Tălmaciu, domnul Ciorogariu Ioan, distribuie alături de alte persoane, pachete cu ajutoare pentru persoanele defavorizate primite de la Uniunea Europeană, deși acesta nu se enumeră printre persoanele desemnate prin Ordinul nr. 286/23.06.2020.” a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

ACTUALIZARE 21.08: Ieri toată ziua am încercat să dăm de domnul Ciorogariu pentru un punct de vedere pe telefonul său mobil, la Primărie sau pe Facebook. Din păcate fără succes. Astăzi, la o zi după publicarea materialului de mai sus Organizaţia Judeţeană PSD Sibiu a venit cu un drept la replică, în locul domnului Ciorogariu. Redăm mai jos dreptul la replică PSD care spune că domnul Ciorogariu în funcţia sa de consilier personal al Primarului actual al oraşului Tălmaciu a fost să distribuie ajutoare şi nu în calitatea de candidat PSD la Primărie. De asemenea Organizaţia PSD şi nu Primăria Tălmaciu, a pus la dispoziţie un document emis de Primăria Tălmaciu, de actualul primar, emis în 20 august prin care domnul Ciorogariu era împuternicit special să distribuie aceste ajutoare. Redăm mai jos şi această dispoziţie, de care ieri, dimineaţă când am publicat noi articolul, nimeni din Primărie nu ştia, deşi era dată de alaltăieri, cel puţia aşa apare pe document.

„DREPT LA REPLICĂ

Urmare a acțiunii prefectului în funcție, Crețu Mircea, (fost primar al orașului Tălmaciu, destituit din funcție în urma unei anchete a PNA), prin care în mod mizerabil și nelegal folosește Instituția Prefectului Județului Sibiu pentru a intra în lupta politică și a favoriza candidatul PNL pentru Primăria Tălmaciu, defăimând candidatul PSD pentru funcția de primar, Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Sibiu îl va acționa în instanță pe numitul Crețu Mircea, pentru abuz în funcție.

Facem precizarea că Ioan Petru Ciorogariu lucrează în cadrul Primăriei orașului Tălmaciu fiind angajat pe postul de Consilier Primar, iar fișa postului îi impune să ”colaboreze cu toate compartimentele din cadrul aparatului de specialitate al Primarului pentru îndeplinirea corespunzătoare a sarcinilor ce îi revin” și ”să ducă la îndeplinire orice alte atribuții date de primar”.

Astfel, în data de 21.08.2020, Ioan Petru Ciorogariu a fost în locațiile în care s-au distribuit ajutoarele primite de la UE în calitate de reprezentant al Primăriei, fiind împuternicit prin Dispoziția cu nr. 208/2020, a primarului orașului Tălmaciu pentru a ”supraveghea și controla împreună cu Serviciul S.P.A.S. calitatea acestora și încadrarea în parametri prevăzuți privind termenul de valabilitate precum și corectitudinea distribuirii alimentelor”.

Biroul de Presă al PSD Sibiu”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc