22.2 C
Sibiu
marți, 16 aprilie, 2024

MEDIAŞ: ADR a dat undă verde pentru 80 de locuinţe sociale

Știri din Județ

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a trimis astăzi Primăriei Mediaş o notificare, prin care se aprobă intrarea în faza pre-contractuală, din fonduri europene, a construcţiei a 80 de locuinţe sociale pe strada Baia de Nisip. Valoarea totală a proiectului este de 18,9 milioane lei.

Proiectul propus de primarul Gheorghe Roman răspunde unei nevoi mari de locuinţe sociale la Mediaş. La începutul anului 2020 erau peste 100 de cereri de astfel de locuinţe, patrimoniul Primăriei fiind însă mult mai mic.

Proiectul „Construcție locuințe sociale colective, inclusiv utilități si amenajări exterioare loc de joacă, str. Baia de Nisip” va dezvolta din fonduri europene 8 imobile de locuinţe colective sociale, care să asigure un necesar de 80 de apartamente, cu 1, 2 şi 3 camere. Regimul de înălţime propus este de P+3E, pentru toate imobilele, acestea fiind propuse de două tipuri, 4 imobile de tip A identice, respectiv 4 imobile de tip B, rezultând astfel totalul de 8 imobile: A1, A2, A3, A4, B1, B2, B3, B4.

Proiectul va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 / Axa prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban / Prioritatea de investiții 9.1 – DEZVOLTARE LOCALĂ SUB RESPONSABILITATEA COMUNITĂȚII (DLRC).

Proiectul a obţinut deja avizele necesare şi după parcurgerea ultimelor etape de semnare a contractului de finanţare, se vor demara construcţiile.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri