4.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Raluca Turcan: „Se cresc locurile la ATI cu 10%”

Știri din Județ

Vicepremierul României Raluca Turcan a declarat astăzi că Guvernul a decis mărirea capacității în secțiile ATI din spitalele din zona Transilvaniei cu 10%.

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean a confirmat informația: „Mâine vor ajunge la Spitalul Județean din Sibiu 6 sisteme de ventilație care vor fi puse în funcțiune în maxim două săptămâni”. Ea a confirmat că la ora actuală secția de terapie intensivă nu mai are paturi libere fiind la capacitate maximă. Din acest motiv săptămâna trecută spitalul a trebuit să transfere cinci pacienți în Argeș. Daniela Cîmpean a făcut un apel la populația județului Sibiu să respecte măsurile de protecție indicate de medici.

Raluca Turcan a declarat că guvernul a reușit să deblocheze procedurile de angajare în sectorul public, mai ales în domeniul sănătății. „S-a ajuns la un blocaj al angajărilor în spitale datorită unui vot nenorocit al PSD în Parlamentul României care a blocat aceste angajări”, a declarat Turcan. Deși acum sa-a reușit deblocarea acestor posturi există încă o problemă majoră în identificarea persoanelor care doresc să lucreze în domeniul sănătății în spitalele din România. În perioada următoare se va apela la medicii de medicină școlară și la rezidenți pentru a completa necesarul de personal în spitale și DSP.

În această seară este așteptat în vizită de lucru la Spitalul Județean și ministrul sănătății Nelu Tătaru. Acesta vine, după ce zilele trecute, spitalul a fost controlat și de un corp de control pe tematica COVID.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri