spot_img
10.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

CRONICĂ: Prima şedinţă. Ce nu s-a văzut pe live

Știri din Județ

Publicitate

Astăzi a avut loc prima şedinţă a Consiliului Judeţean Sibiu, din noul mandat. Una tehnică, în care se depune jurământul. Din cauza COVID, presa nu a avut acces în sală şi a putut urmări şedinţa doar live. Am fost însă în curtea Consiliului Judeţean pentru a vedea lucrurile şi dincolo de live-ul de pe Facebook. Şi bine am făcut.

Liberalii au venit rând pe rând, dar majoritatea primii. Sunt şi mulţi: 18 consilieri judeţeni plus Daniela Câmpean. Toţi au primit mănuşi, pixuri de unică folosinţă, un plic cu acte. Măştile le aveau deja, mai puţin un tânăr liberal mai uituc. A primit mască de la secretariatul tehnic. Personalul Consiliului Judeţean era bine organizat. De la poartă, până la sală. Doar la pixuri nu le-a ieşit la final socoteala, dar s-au scotocit şi au mai găsit unul.

Prima grijă a noilor consilieri liberali şi a unor angajaţi CJ, când m-au văzut, a fost să mă anunţe că presa nu are acces…. în sală. Ştiam. Dar curtea era liberă şi numai bună să schimb două vorbe cu unii consilieri.

Majoritatea erau însă stresaţi de momentul festiv. Câţiva liberali, veniţi foarte devreme, şi-au mutat pauza de ţigară mai departe de ziarist… să nu se audă te miri ce discuţii. Nu că ar fi avut mari discuţii ei… Cu 10 minute înainte de ora 15 au sosit tot mai mulţi consilieri PNL, FDGR. USR-iştii au apărut deodată cu deputatul Dan Barna alături. Dar fără Cibu Deaconu Ruxandra, consiliera judeţeană a PLUS. Ea a ajuns mai târziu. Apropo de ee, se vede pe transmisia live cum Bichiceanu (PSD) o face bărbat de vreo 3 ori. Musai să primească mielul de Paşte de la el, că aşa e obiceiul la noi!

Tischer a venit cu Porr, adânciţi în discuţii. Apoi grupa PSD. Toţi deodată cu doamnele consilier înainte. La 15 fix liberalii de la ţigară, grupaţi în jurul directorului Hidroelectrica, Ovidiu Spătari şi ai lui ochelari fumurii au intrat în sală.

Secretariatul tehnic făcea prezenţa pe hol. „Lipseşte unul!” a anunţat panicată o femeie. De fapt era Marcel Luca, fostul şi se pare viitorul vicepreşedinte care a sosit imediat alături de Daniela Cîmpean, Raluca Turcan şi Mircea Creţu. Ei erau deja sus, în biroul preşedintei. Şi după ei s-au închis uşile…. pentru presă.

Am trecut pe live să văd şedinţa. E drept că nu imediat. Mi s-a părut ciudat că transmisia a început ex-abrupto cu discurul doamnei vicepremier Raluca Turcan. Acum un pic de campanie nu strică, că tot vin alegerile parlamentare. Şi Daniela Cîmpean în discursul ei de final a lăudat realizările doamnei Turcan. Cam prea de multe ori i-a spus numele, sincer. Odată era suficient, aşa părea… Dar politicienii la asta se pricep, la politică. Nu am văzut discursul prefectului Mircea Creţu, de la începutul şedinţei. Transmisia live a debutat, DUPĂ discursul său. Ştiu sigur că mâine mi se va spune că a fost o defecţiune tehnică. Precum aceea cu Porr la şedinţa cu Orban. Al naibii tehnician, zic să fie dat afară! (asta dacă aş crede şi că în cazurile de malpraxis din spitalele româneşti, mereu de vină e asistenta şi infirmiera, şi nu doctorul)

După Creţu, a luat cuvântul vicepremierul Turcan. Scurt, punctat pe mesaje electorale cheie. Aş fi vrut să fiu în sală să văd reacţia liderului PSD, Bogdan Trif. În rest şedinţa a decurs sec. S-a jurat rapid, s-a semnat. Noutatea a fost jurământul online de la distanţă al Otiliei Man, din cauza infectării COVID. A urmat un discurs de final al Danielei Cîmpean, liber, nescris. De altfel, ne-am obişnuit cu stilul ei liber la discursuri. A urmat oferirea de buchete de flori. Aici am remarcat gestul frumos al Danielei Cîmpean de a oferi flori şi mulţumiri fostei vicepreşedinte FDGR, Klemens. Semnalul este clar: PNL va avea doi vicepreşedinţi la CJ.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda