spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Intervenție chirurgicală complexă, transmisă live pe internet

Știri din Județ

Publicitate

În cursul zilei de azi, în cadrul Secției Clinice Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, a avut loc o intervenție chirurgicală complexă, transmisă live pe internet.

Transmisia a avut loc în cadrul Congresului Surgicon, fiind parte integrantă a proiectului Brain IT – Brain Revealed: Innovative Technologies in Neurosurgery Study. Proiectul menționat este un proiect Erasmus Plus, câștigat de către echipa de Neurochirurgie a Facultății de Medicină din cadrul ULBS – Lucian Blaga University of Sibiu în colaborare cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu precum și cu echipe din Spania și Italia. Proiectul se desfășoară până în august 2021, au anunțat reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Sibiu.



Operația a fost coordonată de Dr. Vicentiu Saceleanu, medicul șef al Secției Clinice Neurochirurgie a SCJU Sibiu. Transmisia live a fost posibilă datorită sistemului de telemedicină instalat în cadrul secției, fiind realizată cu sprijinul catedrei de Informatică a ULBS, condusă de Prof. Brad Remus și Emil Nistor.

Detalii pe http://scjs.ro/biroul_de_presa/index.html

Sursa foto: Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă