12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Trei șoferi sibieni, depistați băuți la volan. Unul dintre ei nu avea nici permis

Știri din Județ

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au depistat în trafic 3 bărbați care conduceau autovehicule pe drumurile publice în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Mai mult decât atât, unul dintre ei nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.

La data de 27.10.2020, în jurul orei 12:00, un conducător auto a fost implicat într-o autotamponare pe DN 14, în afara localității Blăjel. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Mediaș, se afla sub influența băuturilor alcoolice, stare pe fondul căreia a pierdut controlul asupra direcției de mers și a ieșit în afara părții carosabile. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul afișat de aparat a indicat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 27.10.2020, în jurul orei 12:50, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic, pe DJ 106 J (Gura Râului – Orlat) un autovehicul la volanul acestuia a fost identificat un bărbat în vârstă de 40 de ani, domiciliat în Gura Râului. Polițiștii, în urma verificărilor, au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere și se află sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,64mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 27.10.200, în jurul orei 2040, pe DJ 105G Racovița, polițiștii rutieri au depistat în trafic un alt conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Bradu, a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul afișat de aparat a indicat valoarea de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest context, polițiștii rutieri sibieni le reamintesc conducătorilor auto că, în conformitate cu prevederile articolului 336 din Codul Penal:

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. 

(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere. 

(3) Dacă persoana aflată în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) și alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanțe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri