0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

PROFESIONALISM: La Clinica iMed există o echipă multidisciplinară care diagnostichează şi tratează afecţiunile oculare

Știri din Județ

Sibienii pot vedea viaţa cu ochi buni în doar 2 ore!

Clinica iMed Oftalmologie din Sibiu este locul unde pacientul are parte de o îngrijire profesionistă, unde diagnosticul este documentat prin investigații performanțe. Pornind de la o prescripție de ochelari până la tratamente chirurgicale mai complicate, pacienții găsesc aici o soluție pentru orice problemă oculară. Pentru a veni în sprijinul pacienţilor, medicul oftalmolog Popa Elena Dorina ne explică în interviul de mai jos ce trebuie să facem pentru a vedea viaţa cu ochi buni!

Reporter: Cât de importantă este aparatura performantă în oftalmologie?

Dr. Popa Elena Dorina: În ultimii ani au apărut multe noutăți pentru oftalmologie, noutăți legate de aparatură care duc la un diagnostic mult mai precoce și mai exact al afecțiunilor oculare. Aș vrea să amintesc de tomografia retiniană în coerenţă optică pentru diagnosticul bolilor retiniene, cu ajutorul ei se fac secțiuni de ordinul micronilor la nivelul retinei și nervului optic, putem vedea strat cu strat toate cele 11 straturi ale retinei și astfel putem localiza exact leziunile existente într-un stadiu foarte incipient.

În ceea ce privește intervențiile chirurgicale, conceptul modern este de chirurgie minim invazivă, adică incizii mici între 1,2 -2mm prin care se operează cataracta și afecțiunile retiniene. Acest lucru permite o recuperare rapidă postoperatorie şi, de asemenea, reduce timpul unei astfel de operații, de exemplu pentru o operație de cataractă pacientul petrece 1,5 -2 ore de la intrarea în clinică până la plecarea acasă.

Totul este standardizat, lucrăm după protocoale foarte bine stabilite astfel încât pacientul să aibă un confort maxim.

Reporter: Cât de des ar trebui să mergem la oftalmolog?

Dr. Popa Elena Dorina: Controalele oftalmologice sunt diferențiate în funcție de vârstă. Astfel, la copii un prim consult trebuie făcut până la vârstă de 3 ani și în funcție de rezultat, oftalmologul stabilește periodicitatea controalelor la 6 luni, anual sau la 2 ani. La adulți începând cu vârstă de 40 ani este indicat un control amănunțit cu determinarea obligatorie a tensiunii intraoculare și apoi, în funcție de rezultat, tot oftalmologul indică periodicitatea vizitelor. După 55 ani este indicat un control anual. Aici, în clinica iMed, consultațiile sunt gratuite pentru cei care vin cu bilete de trimitere de la medicul de familie și își fac o programare la medicii care au contract cu CJAS.

Reporter: Sunt afectaţi ochii copiilor dacă stau prea mult pe telefon sau tabletă?

Dr. Popa Elena Dorina: Nu numai copiii utilizează tehnologia modernă, toți o utilizăm și pentru asta trebuie să ne protejăm de factorii nocivi , în special de lumina albastră, de ultraviolete care se absorb atât în cristalin cât și la nivelul retinei. Și aici tehnologia modernă ne vine în ajutor. Pentru asta s-au dezvoltat lentile de ochelari din ce în ce mai sofisticate, mai nou, cu filtru special pentru această lumina albastră. Cred că părinții trebuie să fie un exemplu pentru copiii lor, adică nici ei să nu utilizeze în exces telefoanele, calculatorul, tableta. Puterea exemplului, aș spune….

Reporter: Ce vă doriți pentru viitor?

Dr. Popa Elena Dorina: Ne dorim că pacienții care ne trec pragul, fie pentru o prescripție de ochelari, fie pentru o intervenție chirurgicală, să fie mulțumiți, să simtă că sunt tratați diferențiat și să revină cu încredere ori de câte ori au nevoie.

Reporter: De unde conceptul mai puțin obișnuit la noi de” tratament altfel”?

Dr. Popa Elena Dorina: Acest concept l-am perceput în urma vizitelor mele în clinici din străinătate unde am învățat să operez și unde am învățat “să gândesc altfel”, ca să zic așa. Și aș aminti aici de dr. Jean Michel Bosc de la Nantes, un reputat oftalmolog francez, care are una dintre cele mai mari clinici private de oftalmologie din Franța unde lucrează și foarte mulți medici români, unii plecați de aici, din Sibiu. El m-a învățat să operez și este mentorul meu, dacă pot să spun așa. Avem o colaborare frumoasă în continuare și mă sfătuiesc cu el și cu colegii de acolo ori de câte ori este nevoie. Cred în conceptul de “lucru în echipă” și mi-l doresc .

Apoi aș aminiti și de Prof Dr. Budo din Olanda , cunoscut în lumea noastră a oftalmologilor pentru că a contribuit la dezvoltarea unor cristaline artificiale- Artisan. Dânsul a fost acum doi ani aici la clinică și a fost foarte încântat de aparatura existentă în clinică, precum şi de clinica iMed Oftalmologie. Acest lucru şi satisfacţia pacienţilor încununează anii de muncă şi perfecţionare!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș