spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Hulitorul

Știri din Județ

Publicitate

În plină pandemie, printre mii de ştiri alarmante, avem nevoie de speranţă. Din păcate, tocmai în aceste momente grele, apar hulitorii care împroaşcă propriul venin. Cazul de astăzi este a unui tânăr medic sibian, emigrat în Franţa de puţin timp. Acesta a aruncat cu noroi în personalul medical de la Spitalul Judeţean Sibiu, pe motiv că tatăl său a murit acolo. Trista ştire a morţii tatălui, nu trebuie să ne facă răzbunători, ci mai umili în faţa destinului. Dar tânărul este un hulitor.

O televiziune naţională a prezentat cazul şi l-a citat pe tânărul medic care spune că Spitalul Judeţean Sibiu este un „lagăr de exterminare”. Mi-a atras atenţia această afirmaţie, dură. Am cercetat puţin persoana în cauză care huleşte un spital întreg şi personalul de acolo. El scrie despre medicii români într-o postare pe Facebook: „Medicii români NU SUNT eroi… sunt BESTII CRIMINALE”. Doar că ştirea difuzată de televiziune nu prezintă întregul adevăr despre acest personaj, numit medic în Franţa.

Rebegel Teodor Ionuţ, căci acesta este numele său în acte şi nu cum şi l-a franţuzit pe Facebook, a ales să devină astfel persoană publică. După ce a absolvit Facultatea de Medicină la Sibiu în 2015, apoi tot aici a luat titlul de medic anul trecut în noiembrie, a fugit în Franţa să lucreze pe bani mai mulţi în psihiatrie. OMUL şcolit şi educat de medici sibieni, acum înjură şi aruncă noroi asupra loc. Păi dacă toţi medicii români sunt bestii, deducţia logică spune că şi EL, fostul lor student, actual medic este tot o BESTIE? Dar nu, medicii sibieni nu vorbesc astfel despre cel şcolit de ei. Ei pun ieşirea acestuia pe furia firească a morţii tatălui. Deşi ca un psihiatru ar trebui să ştie să îşi gestioneze mai bine emoţiile şi ieşirile publice. Dar fiecare suferă în felul său.

Dar de ce „lagăr de exterminare”, spitalul din Sibiu? Este clar pentru oricine a trecut pe acolo că nu sunt condiţii de lux. Dar unele secţii sunt ok, mai ales cea de la Infecţioase. Doar că ştim deja din presă, că sunt doi medici infecţionişti la peste 100 de pacienţi. Alături de asistente şi infirmiere fac tot ce pot, uman. Pentru că „bestiile” sunt şi ei oameni. Un tată a murit, alţii au fost salvaţi. În plină pandemie este un lucru normal. Nu toată lumea supravieţuieşte. Dar NU este vina doctorilor. Dar tânărul medic numeşte spitalul „lagăr de exterminare” şi o căutare pe internet îl regăsim, acum mulţi ani, cu multe comentarii anti-creştine şi pro-iudeice. O întreagă filosofie anti-creştină. Şi de aici înţelegem totul, cum înţelegem o altă postare a sa recentă de pe Facebook: „Mă bucur că am părăsit ţara de căcat România”. Sincer şi eu mă bucur că ne-ai părăsit! De astfel de români, mai bine ne lipsim, care după niciun an în Franţa îşi urăsc originile, neamul şi cultura naţioală. Nu eşti primul şi nici ultimul. Păcat că ştii doar să huleşti!

Publicitate

3 COMENTARII

  1. uite si o informatie
    2 medici la 100 de pacienti
    cum pot face fata ? nici nu au terminat bine de vazut cei 50 de pacienti alocati per cap de medic ca trebuie sa i vada din nou mai ales ca pacientii covid sunt destul de instabili
    un articol inspirat din facebook bravo editorialistului ce are surse de incredere (parca informatia trebuie verificata din 3 surse)
    continuati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor

LOAMNEȘ: Investiții masive în școli