EDITORIAL: De ce aţi închis şcolile?

Toate ţările europene mari şi SUA ţin şcolile deschise în pandemie. Au înţeles de la experimentul din primăvară că închiderea şcolilor nu este o soluţie contra pandemiei, tinerii fiind majoritatea imuni la virus. De altfel şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat statelor să ţină şcolile deschise pentru a nu sacrifica o generaţie din punct de vedere educaţional.

Publicitate

Dar România închide toate şcolile. Deja majoritatea erau închise la noi în judeţ, datorită deciziilor locale luate pe baza recomandărilor Guvernului. Statisticile oficiale arată că în România şi acum, când avem 10.000 de infectaţi pe zi, cazurile la populaţia sub 19 ani sunt nesemnificative.

Dacă în ţările din restul Europei, unde au explodat cazurile de COVID în această toamnă, s-au luat multe măsuri restrictive, inclusiv de carantină, şcolile au rămas deschise. Pentru că educaţia unui naţiuni este foarte importantă pentru viitorul acesteia.

La noi, se pare, şcoala nu este atât de importantă. Dacă alegerile sunt importante pentru democraţie, în aceeaşi logică şcoala este importantă pentru viitorul naţiunii. Pentru că nu ne dorim la vot să meargă oameni ne-educaţi şi să facă alegeri proaste pentru ei. Sau asta ne dorim?

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *