10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Consilierii USR PLUS Sibiu au adus în dezbaterea CL soluții pentru limitarea răspândirii Covid19 în municipiu (PE)

Știri din Județ

Alianța USR PLUS Sibiu a transmis următorul comunicat de presă :

Scenariul „negru” pandemic din Municipiul Sibiu este acesta pe care îl trăim de niște zile. Nu mai sunt locuri la ATI, oamenii mor cu zile și măsurile întârzie să apară. În acest context, consilierii Alianței USR PLUS Sibiu au solicitat astăzi în ședința de Consiliu Local punerea pe ordinea de zi (OZ) a unei dezbateri despre situația actuală și măsurile care pot fi luate sau recomandate Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, pentru limitarea răspândirii Covid19 în municipiu. Propunerea USR PLUS pe OZ a fost votată în unanimitate.

Parte din responsabilitatea noastră a consilierilor locali este și gestionare acestei crize de sănătate publică din Municipiul Sibiu. Nu mai putem ignora situația. Am solicitat în numele grupului de consilieri USR PLUS punerea pe Ordinea de zi a unei dezbateri despre situația Covid19 la nivelul Municipiului Sibiu și am propus câteva soluții. Consider că fiecare consilier poate să vină cu idei pentru gestionarea crizei și putem găsi împreună cele mai bune soluții. În acest moment colaborarea este mai presus de orice culoare politică. Comunicarea în astfel de situații este cheia spre o gestionare mai bună a crizei și până acum comunicare a lăsat de dorit. Se putea face mai mult și mai bine”, a declarat Diana Mureșan, consilier local USR PLUS.

Grupul local de consilieri USR PLUS au propus câteva măsuri care pot fi implementate imediat și urgent:


1. Comunicare mai bună și mai pro-activă cu cetățenii pe situația Covid19, după exemplul Timișoarei, prin transmiterea de mesaje și informații pe site-ul Primăriei într-un mod mai atractiv și intuitiv despre: situația la zi a numărului de infectări, măsurile și restricțiile în vigoare, lista centrelor de testare din municipiul Sibiu, declarații pe propria răspundere;
2. Întâlnirea Comitetului Local pentru Situațiii de Urgență și analizarea situației din Municipiu pentru propunerea carantinării pe o anumită perioadă;
3. Crearea unui modul de informare pentru Covid19 pe aplicația Sibiu City App;
4. Asigurarea de dezinfectant pentru dispozitivele din scările de bloc deja amplasate din primăvară.


Conform statisticianului sibian Valentin Pârvu în Sibiu mor aproximativ 4-5% din cei diagnosticați cu Covid19, rată ce ar putea crește din cauza suprasolicitării sistemului sanitar. La media de 300 cazuri zilnice observată în ultimul timp, vom avea peste 2-3 săptămâni 12-15 decese zilnic. Dacă în România s-ar muri la acel nivel, am avea 500-700 decese zilnice, față de 177 de decese câte au fost astăzi. În ultima săptămâna s-au văzut în medie 6 decese zilnic, dar cazurile în Sibiu s-au dublat în ultimele 2 săptămâni și sistemul sanitar e suprasolicitat.


Dragi sibieni, stați în casă pe cât posibil, purtați mască și evitați locurile aglomerate.

NOTA REDACŢIEI: Acesta este un comunicat de presă emis de Partidul USR PLUS prin mandatar financiar cod AEP 11200021 și publicat de Sibiu Independent (editat de Blaga Liliana PFA) sub formă de publicitate electorală conform contractului.



LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri