12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Cum se va desfășura Noaptea Muzeelor

Știri din Județ

Evenimentul Noaptea Muzeelor, (re)programat pentru data de 14 noiembrie 2020, se va desfășura într-un mod 100% responsabil și anume exclusiv online la Muzeul ASTRA.



În prima parte a evenimentului online, organizat în data de 14 noiembrie 2020, între orele 18.00 – 20.30, în cadrul „Nopții Muzeelor”, propunem publicului o incursiune virtuală printr-o expoziție interdisciplinară denumită sugestiv ”La Fotograf”. Proiectul aduce în atenție frânturi de viață cotidiană și obiecte specifice pentru 5 comunități culturale din spațiul românesc: aromâni, maghiari, români, sași și landleri prin intermediul unor cutii interactive ce conțin obiecte de design contemporan, reinterpretări ale unor piese tradiționale din cultura acestor comunități. ,,La fotograf” cuprinde fotografii din colecțiile Arhivei de Imagine a Muzeului Național al Țăranului Român din București și din colecția de Grafică Documentară a Muzeului ASTRA, alături de obiecte reprezentative din colecțiile Muzeului ASTRA.



În următoarea parte a programului online avem o retrospectivă a edițiilor anterioare, prin postări foto-video din oră în oră, în intervalul 18:00-22:00 – fotografii emblematice și filme de prezentare (aftermovieuri) pentru a reda atmosfera marca Noaptea Muzeelor @ Muzeul ASTRA.



Pentru a simți vizitatorii cât mai aproape, dar totuși distanțați fizic, lansăm invitația și provocarea să împărtășească experiențele frumoase, clipele dragi pe care, în edițiile anterioare, le-au trăit alături de familie și prieteni, în Muzeul ASTRA, de Noaptea Muzeelor. Cei care doresc pot să comenteze din amitirile de prin Muzeu sau cu cele mai reușite fotografii la postările noastre legate de acest eveniment



Programul pregătit special pentru Noaptea Muzeelor online @ Muzeul ASTRA va fi disponibil pe pagina oficială de facebook a instituției.



Anul acesta privim de la distanță pentru ca anul viitor să putem trăi acest eveniment, sănătoși, împreună!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri