5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Pregătiți din timp adeverința pe propria răspundere și buletinul pentru a nu crea ambuteiaje

Știri din Județ

Polițiștii rutieri le recomandă sibienilor ce se deplasează pe raza celor patru localități carantinate ( Sibiu, Șelimbăr, Tălmaciu și Cisnădie) să pregătească din timp adeverința pe propria răspundere și buletinul.

Aceste sfaturi vin în urma formării unor coloane mari de mașini, multe dintre acestea fiind cauzate de căutarea actelor prin torpedou sau prin portofel, lucru ce prelungește timpul de control.

VIDEO-FOTO: Filtre de poliție la intrările și ieșirile din localitățile carantinate

„În vederea reducerii timpului de staționare în filtrele instituite de forțele de ordine în zonele carantinate din județ, adresăm conducătorilor auto și pasagerilor autovehiculelor recomandarea ca actul de identitate și unul dintre documentele justificative pentru deplasare, adică legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau declarația pe propria răspundere, să fie amplasate în autovehicul într-un loc ușor vizibil forțelor de ordine. În acest fel, documentele pot fi verificate cu rapiditate, iar dumneavoastră puteți ajunge la destinație într-un timp util.

Reamintim faptul că:
Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.” a declarat Elena Walter, purtătorul de cuvânt al IPJ SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș