spot_img
11.8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Adrian Bibu obligat să dea panourile jos din Sibiu. Pasibil şi de amendă!

Știri din Județ

Publicitate

Biroul Electoral Central a decis astăzi să susţină decizia luată în 13 noiembrie de Biroul Electoral Judeţean Sibiu de a soma pe Adrian Bibu să înlăture panourile din oraşul Sibiu. Adrian Bibu este proaspăt ales consilier local la Sibiu şi a candidat la funcţia de primar din partea PNL, dar a pierdut.

Aceste panouri au apărut din 6 noiembrie, exact ziua de început a campaniei electorale. Organizaţia USR-Plus Sibiu a reclamat la BEJ Sibiu faptul că aceste panouri încalcă legea electorală, deşi nu au numele unui partid pe ele, dar au culorile partidului şi o persoană asociată PNL. BEJ a decis în 13 noiembrie că reclamaţia USR-Plus este justă şi panourile trebuie îndepărtate. Adrian Bibu a contestat la BEC decizia, dar contestaţia sa a fost respinsă definitiv.

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 34 Sibiu a reţinut că „în
Sibiu este de notorietate că domnul Adrian-Cosmin Bibu este membru al PNL Sibiu şi că în permanenţă imaginea acestuia a fost asociată cu imaginea PNL” şi „chiar dacă domnul Adrian-Cosmin Bibu nu mai candidează la aceste alegeri, PNL Sibiu foloseşte în mod curent imaginea membrilor săi reprezentativi în campania electorală pentru alegerile parlamentare”
se precizează în motivarea deciziei BEJ Sibiu susţinută şi de Biroul Electoral Central.

Biroul Electoral Central a concluzionat că Adrian Bibu a încălcat legea şi este de datoria Biroului Electoral Judeţean Sibiu să îl sancţioneze sau chiar să sesizeze organele de cercetare penală. „Biroul Electoral Central apreciază că, prin modul în care s-a procedat, s-a adus atingere unei campanii electorale echitabile, bazată pe buna-credinţă şi s-a urmărit încălcarea libertăţii alegătorilor de a-și forma o opinie corectă şi obiectivă.
În plus, folosirea disimulată a panoului de afişaj sub un presupus alt scop în
perioada campaniei electorale, reprezintă un mijloc electoral interzis de lege, prevăzut de dispoziţiile art. 79 alin. (6) din Legea nr. 208/2015″
se arată în motivare deciziei BEC.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…