Stație de oxigen pentru pacienții Covid-19 din Spitalul Județean și Spitalul General CF Sibiu

Pacienţii COVID-19 din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi Spitalul General CF beneficiază de oxigen la capacitate maximă, ceea ce contribuie semnificativ la şansa lor de a se însănătoşi, potrivit datelor furnizate de cele două spitale, potrivit agerpres.ro

Miercuri au sosit la Sibiu două staţii de oxigen, una din Turcia, închiriată de SCJU, cealaltă din Italia, cumpărată de Spitalul General CF.

Şeful Secţiei ATI din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, medicul Mihai Sava, a declarat, pentru AGERPRES, că oxigenul este în prezent la parametri optimi. Acesta atrăgea atenţia, luni, că asigurarea oxigenului este urgenţa numărul unu.

Publicitate

Noua staţie de oxigen închiriată de SCJU Sibiu a crescut calitatea şi cantitatea oxigenului şi poate asigura un plus de 29 metri cubi/oră, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean. Consilierii judeţeni au votat, miercuri, ca CJ să asigure banii necesari SCJU pentru a cumpăra încă o staţie de oxigen, de capacitate mare, pentru a face faţă la o creştere a numărului de pacienţi COVID-19.

PublicitateSCJU este principalul spital unde sunt trataţi pacienţi COVID-19 în judeţul Sibiu. Aici există şi cele mai multe paturi ATI pentru pacienţii COVID-19 – 12.

Spitalul General CF a cumpărat o staţie de oxigen din Italia, care asigură necesarul pentru toţi pacienţii internaţi, aici fiind spitalizaţi doar bolnavi cu COVID-19.

Publicitate


Staţia este adusă din Italia. Este o staţie performantă care asigură integral nevoia spitalului, practic în acest moment nu mai depindem de buteliile de oxigen. Staţia este proiectată să asigure consumul de oxigen„, a declarat joi, pentru AGERPRES, managerul unităţii spitaliceşti, Horaţiu Cojocaru.

Potrivit sursei citate, staţia este prevăzută cu un stocator cu capacitate de 1.500 de litri şi este legată la generatorul de curent, deci dacă apare o problemă cu alimentarea cu curent electric, pacienţii nu vor fi afectaţi.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *