Un polițist rutier din Mediaș a refuzat mita unui șofer

Un conducător auto în vârstă de 41 de ani din județul Mureș este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, după denunțul unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu.

Publicitate

La data de 17.11.2020, poliţiştii anticorupţie din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu au fost sesizați telefonic de către un agent de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Mediaș – Biroul Rutier, despre faptul că, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în municipiul Mediaș,  a constatat o abatere de natură contravențională la regimul rutier. 

Un conducător auto în vârstă de 41 de ani efectuse o manevră neregulamentă de depăşire a unei autoutilitare cu încălcarea marcajului longitudinal continuu, în cauză polițistul urmând să îi aplicate și sancțiunea complementară a reţinerii permisului de conducere.

În acest sens, contravenientul fără calitate specială, i-a oferit agentului de poliţie rutieră, în primă fază, suma de 350 lei, pentru ca apoi să propună 500 lei, cu titlu de mită, în scopul de a nu i se reține permisul de conducere.

Agentul de poliție rutieră a refuzat şi i-a adus la cunoștință că fapta săvârșită constituie infracțiunea de dare de mită, motiv pentru care, l-a condus la sediul Biroului Rutier Mediaș în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, a dispus deplasarea polițiștilor anticorupție la sediul Biroului Rutier Mediaș în vederea stabilirii situației de fapt şi întocmirii actelor de constatare.

În continuare, procurorul a dispus cercetarea persoanei sub aspectul săvârşiriiinfracţiunii de dare de mită, urmând a dispune măsuri în consecință.

Tânărul agent de poliție rutieră a fost încadrat în Ministerul Afacerilor Interne în cursul lunii noiembrie 2019.

Laurențiu, polițistul rutier din Mediaș

3 Comments

  1. Facem atita caz pentru o fapta care ar trebui sa fie normala ? !!! Înseamna ca toti ceilalti politisti iau mita?

    Sa-i ia dracu pe toti criminalii rutieri ! ne omoara cu zile pe sosele !

  2. Oare chiar a facut un lucru deosebit ? A facut un lucru normal si deci un lucru normala este laudat pentru ca chiar este unic ! Daca ar fi facut o fapata iesita din comun , da tebuia laudat !

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *