7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

PSD Sibiu: „Penalii” de la PNL Sibiu, girați de Raluca Turcan, ies la suprafață (PE)

Știri din Județ

Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu a transmis următoarele:

În timp ce oamenii mor cu zile în spitalele din Sibiu, din cauza lipsei de oxigen, Raluca Turcan și PNL pun în funcții publice oameni cercetați penal pentru fapte de corupție. Primăria Municipiului Sibiu – mânjită de PNL.
Viceprimarul Sibiului Alexandru Dumbravă a fost anchetat de Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF) pentru trei proiecte pe fonduri europene derulate în perioada mandatului său de director la Casa Corpului Didactic. Spun „a fost” pentru că ancheta a luat sfârșit, iar DLAF a decis că se încadrează la fapte de natură penală, motiv pentru care dosarul domnului Dumbravă a fost trimis către DNA, la Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Faptelor de Corupție, în baza articolelor 10 și 16 din Legea 61/2011, privind organizarea DLAF.
În rechizitoriu sunt probe referitoare la falsificarea unor semnături, sunt sume care nu au mai fost decontate din cauza nerespectării procedurilor legale, sunt aceleași firme care au câștigat licitațiile etc.


Doamna Turcan știa că a fost începută urmărirea penală la sfârșitul lunii octombrie, dar a insistat ca domnul Dumbravă să fie viceprimar al Sibiului, după ce, înainte, l-a uns în funcția de inspector școlar general, deși calificativul lui era nesatisfăcător și nu îi dădea dreptul să ocupe această funcție, conform legii.
Această anchetă a DNA vine la pachet cu descinderea DNA la spitalul județean, unde oamenii puși de PNL Sibiu, în speță de doamna Turcan, au reușit achiziționarea câtorva amărâte de containere cu suma de 6.000.000 de lei. Vorbim de spitalul județean, unde oamenii puși de PNL n-au găsit nici timp și nici bani să cumpere o stație de oxigen din primăvară, astfel încât în Sibiu să nu mai fi murit și să nu mai moară cu zile oameni internați cu COVID sau alte afecțiuni grave.


Să nu uităm că, după plecarea fostului manager și instalarea ilegală a doamnei Coldea, a fost modificată organigrama, astfel încât Serviciul de Achiziții Publice al spitalului să intre în subordinea directă a managerului spitalului, pentru ca omul PNL-ului să aibă acces direct și neîngrădit la banii publici ai spitalului. Iar acest lucru a fost votat, în regim de urgență, în Consiliul Județean, de către consilierii PNL.


Se pare că acesta e doar începutul anchetei DNA la spital, pentru că sunt date că hoțiile sunt uriașe!
Acesta este PNL Sibiu: o organizație nereformată, cotropită de PDL. Orice vot al sibienilor pentru PNL înseamnă trimiterea în Parlament a doamnei Turcan și a eternului senator Nicolae Neagu, cel care n-a făcut aproape nimic în cele trei mandate de parlamentar pe care le-a avut până acum. Sibienii cunosc singura „performanță” a domnului Neagu: falimentarea celebrei fabrici Metalcar și vinderea ei pe bucăți.
Celălalt liberal de frunte care vrea un nou mandat în Camera Deputaților, sub aripa doamnei Turcan, este Constantin Șovăială, fostul comunist de frunte (a fost președinte UTC în vremea dictatorului Ceaușescu) și actual „luptător anticomunist” care își șterge, acum, din toate CV-urile (inclusiv din cel publicat pe site-ul Camerei Deputaților), titlul și detaliile tezei de doctorat, pentru a nu vedea lumea că a plagiat.


Așadar, orice vot dat PNL-ului înseamnă trimiterea acestor oameni în Parlament pentru încă 4 ani de zile.
Listele de partid sunt alcătuite din oameni. Haideți să facem o comparație simplă, între listele pentru Senatul României:
Locul I, la PSD – medicul Cotizo Draia, cel care salvează vieți în Urgența Spitalului Județean.
Locul I, la PNL – Nicolae Neagu – un om care a distrus și nu s-a remarcat cu nimic în cele patru mandate de parlamentar.


Pe 6 decembrie, dragi sibieni, votați o echipă nouă, a PSD Sibiu, cu oameni tineri, cu cariere solide în spate, care au venit și vin cu soluții în beneficiul sibienilor! Prioritatea noastră este salvarea vieții sibienilor și asigurarea unui trai mai bun.

NOTA REDACŢIEI: Acesta este un comunicat de presă plătit și emis de Partidul PSD Sibiu prin mandatar financiar cod AEP 11200020 și publicat de Sibiu Independent (editat de Blaga Liliana PFA) sub formă de publicitate electorală conform contractului.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri