19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Enoriași amendați la Tălmaciu

Știri din Județ

Două biserici din Tălmaciu au oficiat slujbe religioase în spații închise deși acest lucru este strict interzis pe durata perioadei de carantină.

Zece enoriași au fost amendați de către autorități pentru că nu purtau masca de protecție în interiorul locașului de cult și au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Amenzile se ridică la valoare totală de 6.000 de lei.

„La data de 30 noiembrie, în jurul orei 11,00, cu ocazia acțiunilor desfășurate pe linia verificării modului de respectare a prevederilor OSDSU nr. 4660151, privind instituirea măsurii carantinei pentru orașul Tălmaciu, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tălmaciu au constatat că, în interiorul a două lăcașe de cult de pe raza localității, se oficiau slujbe religioase, cu participarea a aproximativ 50 de persoane.

Astfel, în ambele cazuri s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, urmând a fi stabilită situația de fapt și aplicate măsurile legale în consecință.

De asemenea, 10 dintre persoanele participante au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea măsurii portului măștii sanitare, cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei. Cercetările continuă la nivelul Poliției Orașului Tălmaciu. “ a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii județului Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc