spot_img
10.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

FOTO: 1 Decembrie, marcat primit-o ceremonie restrânsă

Știri din Județ

Publicitate

1 Decembrie a fost marcat, anul acesta, printr-o ceremonie restrânsă. Au fost depuse coroane de flori și s-a oficiat o slujba de pomenire a eroilor neamului! La multi ani România!

Primarul Astrid Fodor a participat astăzi, de Ziua Națională a României, la ceremonia de depunere de coroane organizată de Comenduirea Garnizoanei Sibiu pentru a comemora eroii români. La ceremonie au participat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu și Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu.

Mesaj din partea prefectului Mircea Crețu: „Ziua Națională a României, este o zi specială pentru fiecare român. Anul acesta, din cauza contextului epidemiologic această zi, va rămâne o zi de sărbătoare doar în sufletele noastre, întrucât nu am avut parte de ceremonii militare ca în anii precedenți. Județul Sibiu este greu încercat în aceste momente și este de datoria noastră a tuturor, să fim responsabili și precauți, astfel încât să fim învingători în lupta cu acest virus invizibil, dar atât de prezent.

Dragi sibieni, vă doresc multă sănătate și putere! Nu vă pierdeți speranța, căci împreună vom reuși să depășim toate aceste încercări! Românii au arătat de-a lungul istoriei ca sunt puternici și curajoși!

La mulți ani, România! La mulți ani, români!”

Mesajul reprezentanților Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu, cu ocazia Zilei Naționale a României.

„Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 reprezintă momentul afirmării naţionale şi de împlinire a idealurilor de libertate şi unitate a tuturor celor care gândesc şi simt româneşte.

Armata română, parte inseparabilă a societăţii, indiferent de vremurile la care facem referire, a contribuit semnificativ la desăvârşirea teritorială a statului român. În tot acest timp, misiunea noastră, aceea de a garanta independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a statului român şi de a crea premisele dezvoltării continue a societăţii româneşti, a rămas neschimbată.

Trăim vremuri atipice, vremuri în care ne confruntăm cu un inamic invizibil, deosebit de periculos, un virus care poate să producă mult rău nouă şi familiilor noastre. Pentru a-l putea învinge trebuie să ne unim eforturile şi acum, mai mult ca niciodată, să respectăm toate măsurile impuse în scopul prevenirii răspândirii acestuia.

Bucuria acestei zile trebuie să ne-o manifestăm în mijlocul familiilor noastre, în intimitatea căminelor noastre, pentru a rămâne sănătoşi în această perioadă dificilă.

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, în numele tuturor militarilor din garnizoana Sibiu, adresez locuitorilor din judeţul nostru cele mai calde urări de sănătate, împliniri profesionale, satisfacţii personale şi bucurii alături de cei dragi!”

LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!
LA MULŢI ANI, ROMÂNI!

Gl.bg. prof.univ. dr. ing. Ghiţă BÂRSAN
COMANDANTUL GARNIZOANEI SIBIU

Sursa foto: Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda