18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

15 permise de conducere suspendate și trei dosare penale pentru consumul de băuturi alcoolice

Știri din Județ

În perioada 28 noiembrie – 1 decembrie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat ample acțiuni în vederea prevenirii accidentelor rutiere. Astfel, au constatat 12 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 15 permise de conducere și au aplicat 502 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 100.000 de lei. 

Din cele 15 permise de conducere reținute, 4 au fost pentru traversarea pe culoarea roșie a semaforului electric și 3 pentru consumul de băuturi alcoolice. Cele mai multe sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru depășirea vitezei (22 de permise de conducere), pentru lipsa centurii de siguranță (13 permise de conducere);r 6 pietoni au fost sancționați pentru traversare neregulamentară.

Exemple semnificative:

La data de 30.11.2020, în jurul orei 1520, în localitatea Avrig, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic un autovehicul care se deplasa în zig-zag. La volanul mașinii a fost identificat un localnic, în vârstă de 36 de ani, a cărui testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În acest caz s-a deschis dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 01.12.2020, în jurul orei 0035, în localitatea Dumbrăveni, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe str. Crișan de către un bărbat din localitate, în vârstă de 49 de ani.

Polițiștii au constatat că cel aflat la volan se afla sub influența băuturilor alcoolice, testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Un alt conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice a fost depistat de către polițiștii rutieri din Copșa Mică. Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 34 de ani din Răvășel, a fost oprit pentru control în trafic pe DN 14, în Copșa Mică. 

Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri