spot_img
11.8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

A sunat la 112 deși nu avea drept de vot în județul Sibiu. Altă sesizare a fost pentru nepurtarea măștii de protecție

Știri din Județ

Publicitate

În ziua alegerilor parlamentare din județul Sibiu au fost înregistrate trei sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral.

Ca urmare a verificărilor efectuate până la acest moment, una din sesizări nu se confirmă, iar cea de-a doua este în curs de verificare.

Astfel, la ora 13:45, polițiștii sibieni au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că la o secție de votare din Șelimbăr, un bărbat din județul Galați nu a fost lăsat să voteze.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Șelimbăr a fost identificată persoana în cauză, un bărbat în vârstă de 31 de ani, domiciliat în județul Galați, neavând reședință și nici drept de vot în județul Sibiu. Acesta a fost sancționat contravențional cu avertisment, conform art. 32 alin. 1 lit. a.) din OUG 34/2008, pentru apelare abuzivă a autorităților.

A doua sesizare a fost efectuată la ora 14:55, prin apel pe numărul TelVerde. O persoană sesizează ca o parte din membrii unei comisii de votare ai unei secții din municipiul Sibiu nu poartă masca sanitară în mod corespunzător. În acest moment, o echipă de cercetare verifică această sesizare, urmând a vă comunica rezultatul.

În jurul orei 15:00, o femeie a sesizat telefonic Centrul Operațional al Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu cu privire la faptul că mamei sale nu i s-a permis să voteze la o secție de votare din orașul Miercurea Sibiului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că femeia, în vârstă de 83 de ani, cu reședința în Miercurea Sibiului avea drept de vot. Având în vederea aspectele constatate, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales, faptă prevăzută și pedepsită de 385 alin. 1 din Cod Penal.

Subliniem faptul că toate sesizările de incidente electorale au fost și vor fi verificate cu celeritate și echidistanță, iar structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pentru a asigura buna desfășurare a procesului electoral.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…