5.1 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Revoluția gunoiului de la Sibiu

Știri din Județ

Anul nou a adus peste județul Sibiu un val de scumpiri, începând de la curentul electric, gaze naturale și până la carburanți. Butoaiele de pulbere ale răbdării au explodat atunci când a fost aflată vestea majorării prețului la serviciul de salubritate.

Și nu cu puțin, ci cu peste 300%. Cei mai afectați sunt cei care locuiesc singuri iar din primele informații, Primăria Sibiu este legată la mâini, fără drept de apel. Motivația operatorului sunt taxele mărite pentru gunoiul rezidual.

Începând cu 1 ianuarie 2021, toată populația orașului Sibiu va fi încadrată în abonamentul mediu de 430 RON pe an pe locuință.

Val de nemulțumire în mediul on-line

Sibienii au reacționat vehement în spațiul on-line la aflarea veștii că taxa de salubritate crește alarmant de mult și nimeni nu ia nici măcar o măsură, nici măcar de fațadă.

Astfel, au fost create mai multe petiții la care sunt invitați să semneze cât mai mulți sibieni iar inițiatorii promit chiar și un protest în fața primăriei, sub motto-ul „Hai cu sacul de gunoi în fața Primăriei!„. Până la această oră s-au strâns peste 200 de semnături.

Sute de comentarii la postările despre majorarea taxei de salubritate

Sibienii au postat pe rețelele de socializare o mulțime de comentarii anti-SOMA, firma care administrează teritorial tot ce înseamnă salubritate.

Redăm mai jos câteva exemple ilustrative:

Acesta este furt,nu taxa marita!

O mare bataie de joc sa ajungi sa platesti ptr gunoi mai mult decat pe curent

Trebuie dus gunoiul în fața Primăriei

Ne fura zambind!

Cei de la Soma sunt șmecheri. Ei trebuie să dea bani pentru carton, plastic, sticla, metal …. Cum sa le dai celor de la Soma o jumătate de salar pe luna într-un an.

Protest faţă de triplarea taxei de salubritate, la Sibiu. Persoanele care locuiesc singure vor plăti cea mai mare taxă de salubrizare din ţară.

Datoria primăriei era sa verifice declarațiile cu nr. persoane. Apoi de ce exista numai Soma pe piața! Nu mai exista alte firme cu preturi acceptabile? Unde ați mai văzut astfel de abonamente mari în tara?

Nesimtire curata

Cum naiba să plătim atât pentru două persoane pensionare? Chiar nu mai există rușine? Chiar au monopol pe gunoi? Primăria vrea gunoi la ușă

Nu este corect! „Plătești cât arunci!”Cât gunoi poate strânge o singură persoană, în comparație cu 4-5 persoane? Cum va putea un singur pensionar să plătească 430 lei?Sunt apartamente în care nu locuiește nici o persoană… Ce gunoi se ridică? Ce servicii se asigură, pentru care să plătim? Nu este posibil așa ceva!!!Fiecare trebuie să plătească pentru serviciile de care beneficiază!

Azi mâine ne pun taxe și pe aer ,nesimțiți ăștia,cum sa și facă ei conturi grase ,și să și plimbe hoiturile prin toată lumea ..Vai de viață noastră.

Vai de capul vostru!!!!

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Anul trecut, pe când ne apropiam de sărbători și pe când sibienii erau ocupaţi de cumpărături, curățenie, gătit, administrația locală a Sibiului a aruncat bomba legată de modificarea Regulamentului pentru taxa de salubrizare.

    În ajunul sărbătorilor, cei pe care sibienii i-au ales în septembrie au gândit să pună de o dezbatere publică. Nu în octombrie, nu în noiembrie, ci după jumătatea lui decembrie, când tot omul este ocupat cu altceva și, mai mult, dezbaterea se face până în 17 ianuarie 2021, deși noul Regulament se aplică începând cu 1 ianuarie al acestui an.

    Mă îndoiesc că locuitorii orașului au apucat să citească regulamentul, altfel tare stufos, dar aș putea spune în câteva cuvinte că s-a apelat la modalitatea cea mai inechitabilă de stabilire a taxei, căci, dacă sunt buni platnici, atunci n-au decât să plătească.

    Dacă până la 1 ianuarie 2021, taxa de salubrizare se plătea la numărul de persoane cărora li s-au repartizat tomberoanele ori pubelele, iată că „onor” serviciul public înființat să administreze respectiva acţiune a venit cu un alt mod de calcul, adică în funcţie de numărul de ridicări lunare ale pubelelor, prin stabilirea unui abonament. Nu intru în detalii, dar abonamentele sunt stabilite astfel:

    – eco – cost 346 lei/an,

    – practic – cost 430 lei/an,

    – maxi – cost 490 lei/an.

    Și, pentru că administrația „ne iubește”, în prima fază tuturor cetățenilor orașului li se va atribui abonamentul Practic (adică 430 lei/an) din oficiu.

    Evident cu toţii vom plăti mai mult pentru gunoi.

    Dacă vă întrebaţi cum se va calcula și cât de exacte vor fi calculele, vă spun simplu: NU VOR FI.

    Cine credeți că vă va păzi pubelele pentru a nu fi umplute peste noapte cu gunoiul celor care vor să fenteze? Și acum se practică acest sport, chiar vin din localitățile mărginașe Sibiului, vă gândiţi ce va fi de acum încolo?

    Cine va verifica modul de încărcare a pubelelor, respectiv dacă sunt pline sau nu, când interesul lor este să fie cât mai multe? Răspunsul este simplu, nimeni în afara lor, iar despre încredere ce să mai vorbim?
    Cei singuri au greșit cu ceva de sunt „penalizaţi” de administraţie sibiană, căci altfel nu-mi pot explica de ce trebuie să plătească abonamentul de 430 lei/an ca o familie cu mai multe persoane?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri