spot_img
9.6 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Poveştile celor 50 de sibieni care construiesc cultura sibiană în paginile cărţii Personalităţi culturale ale Sibiului

Știri din Județ

Publicitate

Asociaţia Culturală e-Xplorator Sibiu a finalizat proiectul editorial prin care cartea „Personalităţi culturale ale Sibiului” vede lumina tiparului. Culegerea de interviuri strânge la un loc 50 de poveşti interesante, pline de savoare şi culoare ale unor personalităţi sibiene care prin tot ceea ce fac zi de zi contribuie la expansiunea şi recunoaşterea culturală a oraşului Sibiu.

„Personalităţi culturale ale Sibiului” este un proiect editorial realizat de către Asociaţia Culturală e-Xplorator în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală.

„Proiectul Personalităţi culturale ale Sibiului vine într-un moment în care cultura are nevoie mai mult ca oricând ca aceste valori culturale să iasă la lumină. Aceşti 50 de oameni pe care îi veţi descoperi în cartea noastră sunt cei care pot aduce bucurii, rafinament, perspectivă sau chiar viziune în vieţile noastre. Sibiul nu duce lipsă de oameni de cultură, am fi putut realiza 100 sau 1000 de interviuri cu uşurinţă, Sibiul are oameni de valoare, are cititori dornici să descopere faţete neştiute ale personalităţilor culturii sibiene, dar are şi conştiinţe civice exemplare, oameni mari cu aspiraţii şi ambiţii culturale care merită să rămână în memoria sibienilor.” – Ioana Curta preşedintele Asociaţiei e-Xplorator, editorul lucrării.

„Sibiul este, prin excelenţă, un oraş cultural şi putem spune, fără lipsă de modestie, că este primul oraş din România care a reuşit să se ridice prin cultură. Sibiul a înţeles că investiţia în cultură este o investiţie solidă care va aduce dezvoltare pe termen lung, în toate domeniile. Cultura însă nu este ceva de la sine dat, ci ea are nevoie de oameni dedicaţi, devotaţi şi, mai ales, pricepuţi în a pune în scenă cultura în toate formele ei. Iar această carte este exact despre acei sibieni care prin talent, muncă şi dragoste pentru cultură au transformat Sibiul într-un pol de excelenţă nu doar la nivel naţional ci, mai ales, internaţional” – Teodor Boantă, specialist Relaţii Publice ULBS, co-editor al lucrării.

Suntem nerăbdători să oferim sibienilor această minunată şi valoroasă culegere, ne punem nădejdea în Dumnezeu şi sperăm ca această grea perioadă să treacă cât mai repede pentru a ne putea bucura împreună de lansarea cărţii Personalităţi culturale ale Sibiului.

Acest proiect se înscrie în seria proiectelor editoriale realizate de Asociaţia e-Xplorator, alături de lucrările „Personalităţi de referinţă ale Sibiului”, „Femei puternice, femei de succes”, „Tinerii de elită ai Sibiului”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului