spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Încep înscrierile pentru proiectul european „People Power Partnership”

Știri din Județ

Publicitate

Încep înscrierile pentru proiectul european „People Power Partnership” în care Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu este partener: audiţii în perioada 12-14 februarie 2021

„People Power Partnership” (PPP), cel mai recent proiect Europa Creativă în care TNRS este partener alături de alte 13 instituţii culturale din 11 ţări europene, lansează în această lună înscrierile pentru etapa audiţiilor din Sibiu. După oraşele Lisabona, Loule, Varazdin şi Praga, reprezentanţii liderului de proiect, Pan.Optikum Action Theatre din Freiburg (Germania) vor coordona, în perioada 12-14 februarie 2021, procesul de selecţie a tinerilor iubitori de hip-hop, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. Proiectul „People Power Partnership” se va derula pe o perioadă de patru ani, respectiv octombrie 2020 – octombrie 2024, şi este un proiect de teatru participativ, destinat spaţiului public, care facilitează întâlniri reale şi durabile între tineri, într-un context artistic.

Înscrierile la audiţii, adaptate noilor generaţii

Înscrierile la audiţii constau în trimiterea unui video în care candidaţii se pot exprima liber în legătură cu pasiunile lor şi motivaţia de a participa într-un astfel de proiect. Paşii pentru înscriere vor fi prezentaţi în detaliu pe contul local de Instagram al proiectului, @ppp_sibiu, iar evoluţia proiectului poate fi urmărită pe pagina oficială de Instagram @people_power_partnership. Înscrierile vor începe sâmbătă, 9 ianuarie, iar data limită de trimitere a înregistrărilor video este 25 ianuarie 2021.

Pe parcursul proiectului, 104 tineri, provenind din oraşele partenere, vor dezvolta 13 producţii independente, dar şi un spectacol final, de mari dimensiuni, ce va fi prezentat în turneu, prin cele 11 oraşe partenere, în cadrul unor festivaluri internaţionale de prestigiu. Audiţiile se vor desfăşura în format live, în conformitate cu normele sanitare în vigoare, fiind luate toate măsurile pentru siguranţa participanţilor.

Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu şi Pan.Optikum Action Theatre – continuitate în comunitate

„People Power Partnership” (PPP) este al doilea proiect european organizat de Pan.Optikum Action Theatre în cadrul căruia TNRS este partener. Primul proiect de acest gen, intitulat „Power of Diversity – The Crossing Lines”, a fost organizat în perioada 2015-2018 şi a avut ca scop susţinerea tinerilor talentaţi, cu o continuitate şi după finalizarea acestuia. Urmare a audiţiilor din 2016, tinerii selectaţi au participat la ateliere şi repetiţii susţinute la Sibiu de echipa artistică din Freiburg, cu rezultatul prezentării unui spectacol în ediţia FITS din 2016. Doi dintre aceşti tineri sibieni, Athena Gândilă şi Mihail Vass, au fost aleşi să participe la etapele următoare ale proiectului, ce s-au desfăşurat în principal la Freiburg – crearea unui spectacol outdoor de mari dimensiuni – dar şi în celelalte oraşe partenere, inclusiv la Sibiu, în Piaţa Mare, în cadrul ediţiei FITS din 2018. După încheierea primului proiect, Athena şi Mihail au rămas în contact cu echipa organizatoare, urmând să fie implicaţi şi în proiectul actual, „People Power Partnership”. Aceştia au fost cooptaţi ca parte a echipei din Freiburg şi îi vor ajuta cu experienţa anterioară pe noii participanţi.

De mâine, tinerii entuziaşti ai dansului şi ai muzicii rap din Sibiu sunt aşteptaţi pentru o nouă provocare!

Partenerii proiectului „People Power Partnership” sunt: Action theatre PAN.OPTIKUM şi University of Education din Freiburg (Germania); Teaterforeningen din Helsingor (Danemarca); Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu (România); Tourist Board din Varazdin (Croaţia); Kulturos Centras Loftas din Vilnius şi Alytaus Miesto Teatras din Alytus (Lituania); Foundation INITIUM din Riga (Letonia); Bito Produccions din Girona (Spania); Municipio de Loule şi Camara Municipal din Lisabona (Portugalia); Magna Vitae din Lincolnshire (Marea Britanie); Cooperativa Italiana Artisti din Torino (Italia); SE.S.TA – Centre for Choreographic Development din Praga (Cehia).

Sursa foto: Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri