18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Cine e noua conducere a Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu?

Știri din Județ


În urma încetării mandatului celor două directoare ale Colegiului, prof. Laura Dumitru și Luminița Ducu, care nu au mai solicitat continuarea pe funcție, ISJ a decis, în urma unei proceduri de selecție a profesorilor care solicită posturile vacante, schimbarea și la „Octavian Goga”.


Prin urmare, funcția de director i-a revenit prof. Alexandra Tischer, care este director adjunct în al doilea an. Scriitor, director de revistă literară, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, cu o vechime în învățământ de 30 de ani, dintre care 26 petrecuți în CNOG ca profesor titular, Tischer își dorește „o nouă epocă” în istoria acestui colegiu: „Mi-am asumat misiunea de director adjunct – respectiv, acum, pe cea de director – al Colegiului Național ”Octavian Goga” ca pe o responsabilitate față de prestigiul acestei instituții de învățământ cu o istorie remarcabilă nu doar în județ, ci și în țară. Sunt conștientă de faptul că devin o verigă dintr-un șir de personalități care mă obligă să mă ridic la înălțimea devotamentului, al profesionalismului și al sacrificiului pe care l-au pus la baza creșterii acestei școli, care anul acesta împlinește 135 de ani de existență.
Voi lupta pentru ca nimic din ceea ce am moștenit să nu se piardă, și, în plus, voi acționa în interesul tuturor actorilor implicați în acest vast proiect educațional: elevii, părinții, profesorii și colectivul de cadre didactice auxiliare și nedidactice, voi activa un parteneriat real, constant, dinamic cu instituțiile publice, sociale, de învățământ și cultură din țară și din străinătate, voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru ca acest Colegiu prestigios, în care predau de peste 25 de ani, să intre într-o nouă epocă.
Trei cuvinte care îi definesc viziunea: „Parteneriat. Dialog. Performanță.”



Profesor dr. Lidia Carmen Pircă se definește ca un pedagog devotat meseriei pe care o practică de peste 15 ani în Colegiul Național „Octavian Goga”, dar și ca om de cultură (este secretar literar al Asociațiunii ASTRA Sibiu): „Pentru că actul educațional este o prioritate ce se sprijină pe cei 4 piloni ai unei societăți: comunitatea, școala, familia și elevul, îmi doresc șă valorific personalitatea elevului prin formarea competențelor care îl pregătesc pentru viitor, cu sprijinul familiei și al comunității, militând pentru continuarea prestigiului acestei instituții, Școală Europeană, prin valorificarea comunicării și conlucrarea cu colectivul de cadre didactice și nedidactice într-un parteneriat constructiv.
Experiența didactică de aproape trei decenii, titulatura de doctor în filologie și statutul de profesor metodist, formator și mentor mă obligă să păstrez tradiția și să cresc excelența în educație cel puțin pe dimensiunea exigenței moștenite.

Cele trei cuvinte care îi definesc viziunea sunt: „Educație, prioritate, excelență”



O noutate în echipa managerială este profesoara Anca Natașa Rusu, care „se întoarce primtre ai ei”. Profesor de 20 de ani, consilier educativ timp de 5 ani, lider de sindicat timp de 15 ani, director adjunct de 3 ani si jumătate la Școala Gimnazială „Ioan Slavici”, metodist la nivel de disciplină, noua membră a conducerii școlii e legată sentimental, în primul rând, de colegiul pe care l-a absolvit: „Pentru mine, ca absolventă a acestei instituții, funcția de director adjunct al
Colegiului Național „Octavian Goga” Sibiu este, deopotrivă, o mare onoare și o mare responsabilitate. Mă întorc cu emoție alături de oameni dragi mie, profesori de prestigiu ai Sibiului care mi-au îndrumat pașii în urmă cu 25 de ani, și care acum mi-au devenit colegi. Doresc ca din această poziție să îmi dedic toată priceperea și disponibilitatea pentru a menține actul educațional la aceleași standarde excepționale care au consolidat valoarea acestui colegiu de instituție de elită a învățământului sibian.”
Cuvinte cheie care îi definesc misiunea: „Comunicare, valori, echitate”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc