8 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a câştigat finanţări în valoare de peste 3 milioane de lei, pentru trei proiecte

Știri din Județ

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a câştigat finanţări pentru trei proiecte, având o valoare totală de 3.455.658 lei.

Conform unui comunicat transmis marţi AGERPRES, Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) a făcut publice listele proiectelor finanţate în cadrul competiţiei naţionale pentru Proiectele de Cercetare Exploratorie (PCE).

În cadrul acestei competiţii, Universitatea „Lucian Blaga” a câştigat proiecte în domeniul Chimie, Ştiinţe sociale şi economice şi Ştiinţe umaniste.

Astfel, în domeniul Chimie, dr. Paul Valentin Nicu a obţinut 94,4 puncte (dintr-un maxim de 100), cu proiectul ‘Tipare ascunse în spectre chiroptice: programarea intuiţiei chimice’; în domeniul Ştiinţe sociale şi economice, conf. univ. dr. Adela Popa a obţinut 89,2 puncte, cu proiectul ‘Provocările revenirii la muncă după o boală cronică în România: obstacole, factori facilitatori şi colaborarea celor implicaţi’, iar în domeniul Ştiinţe umaniste, prof. univ. dr. Andrei Terian a obţinut 99 puncte, cu proiectul ‘De la arhivă la canon: o lectură de la distanţă a romanului românesc (1845-1947)”, au transmis reprezentanţii universităţii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Brădeni: Un nou scandal între PSD și PNL