spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Îngerii păzitori ai oamenilor fără adăpost

Știri din Județ

Publicitate

Sunt neînfricați, scot mașini din nămeți și oferă asistență de urgență ori de câte ori este nevoie. „Asociația Salvatorilor Voluntari 4×4” (Rescue4x4.ro) a venit cu o idee inedită.

Vor lăsa pentru câteva zile, lopețile, chingile și jeep-urile puternice pentru a putea oferi ceai cald, pături și folii termice persoanelor fără adăpost din mai multe județe ale României.

Conform organizatorilor, acțiunea constă în patrularea și identificarea persoajelor fără adăpost care au dificultăți din cauza temperaturilor scăzute. Asociația coloborează strâns cu alte ONG-uri și autorități ale statului pentru oferirea de asistență profesională.

Considerând că în weekendul ce urmează, 16-17 ianuarie 2021, sunt prognozate temperaturi cu mult sub 0 grade Celsius, voluntari din cadrul „Asociația Salvatorilor Voluntari 4×4” (Rescue4x4.ro), organizează o acțiune umanitară ce se va desfășura pe parcursul nopților de sâmbătă și duminică, respectiv 16/17 și 17/18 ianuarie, la care sunt invitați și voluntari din cadrul programului, Crucea Roșie, precum și din alte ONG-uri.
Acțiunea constă din patrularea, identificarea și de oferirea primului ajutor și suport persoanelor fără adăpost (ceai cald, pături sau folii termice și, inclusiv, solicitarea către autorități a unei autospeciale în vederea transportului acestora la un centru de adăpost.
Coordonarea acestor acțiuni se va face, atât în București-Ilfov, cât și în alte orașe unde se vor organiza astfel de acțiuni similare, prin intermediul aplicației Zello pe un canal dedicat respectivului județ. Accesul pe aceste canale se va realiza începând cu ziua de vineri.
Componența echipelor de patrulare va fi una mixtă, pe cât posibil, cu membrii din organizații diferite și recomandăm ca fiecare echipă de patrulare să aibă doar un singur telefon conectat la canalul Zello alocat acțiunii din județul respectiv.


Pentru a anunța participarea voastră, în vederea unei cât mai bune organizări și pentru a putea fi adăugați pe canalul de comunicare Zello aferent, vă rugăm să vă înscrieți folosind următorul formular: https://forms.gle/8nTpFXK6W2RFZTuu7” ” transmit organizatorii acțiunii

Rescue4x4 Asociația Salvatorilor Voluntari 4×4 este serviciul comunitar gratuit de salvare, recuperare și intervenții în situații speciale și de urgență.

SURSA: facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?