Europarlamentarul sibian, Nicolae Ştefănuţă vrea ca spitalele românești să respecte standardele europene

Europarlamentarul USR PLUS Nicolae Ştefănuţă consideră că toate spitalele din România ar trebui să fie la un standard european, în aşa fel încât să fie prevenite tragedii precum cea de la Institutul “Matei Balş” din Bucureşti, unde cinci pacienţi cu COVID-19 au decedat în incendiu.

Vin şi la tema cea mai sensibilă a zilei, şi anume incendiul de la Institutul “Balş”. Consider că nu pot exista spitale în Uniunea Europeană care să nu aibă tot ce le trebuie pentru a fi la standard european“, a declarat Nicolae Ştefănuţă, vineri, într-o conferinţă de presă.

Europarlamentarul a afirmat că va sprijini efortul României de a construi un spital oncologic la standard european, prin programul “EU 4 Health”.

Prin acest program “EU 4 Health”, noi ne dorim să avem cel puţin un spital european de standard european dotat cu tot ce trebuie pe partea de oncologie“, a spus Ştefănuţă.

Europarlamentarul Nicolae Ştefănuţă este vicepreşedinte al Delegaţiei pentru relaţiile cu Statele Unite şi membru al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară, al Comisiei pentru Bugete a Parlamentului European şi supleant în Comisia pentru Afaceri Externe din Parlamentul European.

Sursa: Agerpres

Publicitate
Publicitate

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *