spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Fac chef! Șpaga e pregătită

Știri din Județ

Publicitate

Doar un dobitoc poate să nu vadă modul discreționar cum se aplică legea în județul Sibiu. În plină pandemie, petrecerile private sunt interzise. Și acasă, și la local. Dar, cumva, polițiștii dau amenzi cu care se laudă în presă doar celor de acasă. Și celor de la local, doar avertismente sau amenzi infime, păstrând proporțiile.

În ultima lună, câteva petreceri de acasă au fost aspru sancționate. 19.000 de lei pentru chef de 4 persoane. În același timp un botez de 50 de persoane la local s-a lăsat doar cu avertisment sau o nuntă de 500 de persoane cu o amendă infimă.

Aș vrea tare mult să ni se explice de o autoritate dacă amenzile la Sibiu se dau pe ochi frumoși sau pe șpagă? Pentru că trebuie să fii orb să nu realizezi că posturile locale de poliție sunt degeaba, fiind la cheremul celor cu bani din comune sau orașe mici. Și nu mă stârniți cu Poliția Locală din orașe… Dar dacă aceștia te aștepți să servească primarul, fiind șeful lor suprem, cei de la Poliția Națională încep să aibă cam mulți șefi, în funcție de grosimea plicului.

Nu cred că DNA a adormit și în plină pandemie nu sesizează aceste amenzi minore la mega-petreceri. Doar dacă ești orb sau ai ordin să închizi ochii. Sau Poliția în județul Sibiu nu mai are curaj să lupte cu mahării, ci doar cu vițeii?

Era o vorbă: unde e lege, nu-i tocmeală! Să avem pardon… grosimea plicului se reflectă în valoarea amenzii sau a numărului de avertismente.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Circulă un zvon, că doamna Fodor Astrid, alături de câțiva colegi din primărie, s-au vaccinat la Spitalul Luther, fără programare. Chir așa să fie? ( doamna primar oricum se protejează, nu are contact cu publicul, nu acordă audiențe…) întreb și eu așa, pentru un prieten.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor

LOAMNEȘ: Investiții masive în școli