0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

MICĂSASA: 100 de zile de guvernare locală USR

Știri din Județ

Primarul comunei Micăsasa, Timotei Păcurar, alături de viceprimarul Adrian Suciu au prezentat rezultatele primelor 100 de zile la conducerea comunei. Micăsasa este singura localitate din judeţ cu primar USR-Plus. Primarul Timotei Păcurar a subliniat că au lucrat de la 8 dimineaţa la 10 seara pentru a face ordine în actele Primăriei: „Ce am găsit la Primăriei… unele lucruri depăşesc imaginaţia. De exemplu, la Telekom România avem somaţie de plată de 35.000 de euro!”. Primarul a scos în evidenţă toate problemele lăsate în urmă de vechea conducere a instituţiei. El a anunţat că au contractat un avocat pentru a rezolva toate problemele legale lăsate de vechea conducere. Prezentarea bilanţului primelor 100 de zile de conducere USR la Micăsasa s-a făcut în prezenţa lui Adrian Echert şi Ruxandra Cibu Deaconu, copreședinți Alianța USR PLUS Sibiu.

Modernizarea reţelei de apă şi canal vor fi finalizate… în sfârşit!

Comuna Micăsasa a demarat în anul 2008 proiectul ,,Execuție alimentare cu Apă a comunei Micăsasa și satul Țapu.” Lucrarea nu a fost finalizată până în prezent, motiv pentru care primarul Timotei Păcurar a cerut o expertiză tehnică pentru a duce proiectul la capăt. El a chemat DSP Sibiu pentru a efectua şi un control al calității apei, rezultatele urmează să fie primite. Tot în aceste prime 100 de zile, în urma sesizărilor cetățenilor primărie a rezolvat defectele rețelei și a înlocuit branșamentele mecanice cu branșamente cu electrofuziune. La canalizare, proiect început în anul 2007 și nefinalizat, lucrările efectuate fiind de calitate slabă primarul Păcurar cerut o expertiză tehnică. S-au efectuat reparații la trei stații de pompare.

Lucrări de cadastru, rutiere şi edilitare

Primăria a scos la licitatie procedura pentru cadastru general la sfârșitul lunii ianuarie 2021. „În următorii 3 ani fiecare centimentru pătrat de pe teritoriul UAT Micăsasa va avea Extras de Carte Funciară” a declarat primarul Timotei Păcurar.

În parteneriat cu parohiile din comună se vor construi capele mortuare. La Ţapu a fost deja identificată o locaţie. „La începutul lunii februarie 2021 am avut o întâlnire cu oechipă de peisagiști și arhitecți din Cluj, echipă care seocupă și de proiectul din Parcul Est. Împreună cu aceștiadorim să demarăm un proiect amplu de înfrumusețare acomunei Micăsasa prin fonduri nerambunsabile” a explicat primarul Timotei Păcurar.

Adrian Suciu, viceprimar Micăsasa

La capitolul drumuri, Primăria are în derulare un proiect de asfaltare care este în anul suplimentar de implementare la AFIR pe măsura 7.1, termenul de finalizare fiind în luna septembrie 2021.

Până la finele anului 2021, primarul promite identificarea unei zone pentru parcele de teren oferite tinerilor căsătoriţi din localitate.

Transparenţă înainte de toate

Una din primele propuneri făcute de viceprimarul Adrian Suciu Consiliului Local Micăsasa a fost de a transmite pe internet şedinţele de Consiliu şi a face toate actele transparente prin siteul primăriei www.primaria-micasasa.ro. De asemenea a fost reorganizată mai eficient organigrama instituţiei. Şcoala din Micăsasa a fost dotată cu tehnologie digitală pentru accesul elevilor la internet şi predare cu tehnici moderne.

Planurile primarului Timotei Păcurar este de a include Micăsasa şi în diferite circuite turistice. Primarul a anunţat angajarea Andreei Zîmţa, pe funcţia de consilier personal al primarului, după o selecţie din 32 de candidaţi.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș