3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Evaluarea anuală a managerilor judeţeni din cultură. Vezi notele!

Știri din Județ

În fiecare an, Consiliul Judeţean Sibiu stabileşte în luna februarie comisii de evaluare a managerilor instituţiilor de cultură subordonate. Silvia Macrea (Junii), Silviu Borş (Biblioteca ASTRA), Ciprian Ştefan (Muzeul ASTRA), Alina Vintilă (Şcoala Populară) şi Cristian Lupeş (Filarmonică) au trecut din nou prin scrutinul analizei activităţii manageriale din ultimul an.

După evaluare, toţi directorii instituţiilor de cultură au primit nota 10 pentru activitatea de management din anul 2020. Mai puţin directorul Filarmonicii Sibiu, Cristian Lupeş care a primit 8,64. Nota obţinută de Lupeş pentru anul 2020 este surprinzătoarea, cât timp preşedintele României, Klaus Iohannis a oferit în 15 ianuarie Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Comandor, categoria B – Muzică instituţiei. Acesta este cea mai importantă distincţie primită de Filarmonica Sibiu din istorie. Tot în anul 2020, Filarmonica Sibiu, cu noua viziune managerială a lui Lupeş a câștigat premiul pentru ”Muzică” acordat de Radio România Cultural, din nou o premieră.

Alina Vintilă (Pinca), managerul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Sibiu

Anul trecut toţi directorii au fost evaluaţi cu nota 10, singurul caz cu nota 9,20 fiind al directorului Filarmonicii, Cristian Lupeş. Directorul Filarmonicii Sibiu a câştigat concursul pe post în iunie 2019 cu nota 7,48, după picarea primului concurs de către toţi candidaţii. De atunci, conducerea sa a fost sub semnul controversei la Filarmonica Sibiu, potrivit unelor voci (politice şi sindicale) care au contestat stilul său de management, deşi instituţia a reuşit în pandemie organizarea de evenimente online, mai ales.

Ciprian Ştefan, directorul Muzeului ASTRA

Sursa foto copertă: Facebook – Cristian Lupeş

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Din păcate ceea ce se întâmplă la Filarmonica din Sibiu în momentul de față nu este demn de o instituție de cultură.
    Sunt doua imagini paralele:
    Una este cea prezentată publicului și în media
    Cealaltă este realitatea din spatele camerelor de filmat și anume :
    Oameni angajați de ani de zile care ori au fost dați afară abuziv ori și-au dat demisia din cauza atitudinii managerului.
    Nu poți face performanta în nici un domeniu fiind mereu sub presiune psihica.
    Sa ajungi într-o tara democrata sa iti fie teama sa spui ce gândești pt ca nu știi cine asculta și ajunge la urechile „oamenilor” managerului este trist dar mai mult decât atât îngrijorător.
    Din pacate criteriile politice de numire a managerilor din instituțiile statului nu au în vedere și importanta reala a capacității viitorului manager de comunicare și gestionare a personalului angajat.
    Stilul de lucru sovietic nu are trebui sa aibă efect într-o țară democrata iar drepturile constitutional de libera exprimare nu ar trebui îngrădit sub nici o formă.
    Ar trebui făcută de CJ o investigație mai amănunțită cu privire la ce se întâmplă la filarmonica din cauza noului manager.
    Din pacate am ajuns sa transformam defectele unei persoane în calități!

  2. Anul trecut, managerul filarmonicii a luat 7 la evaluare, chiar el spunând asta..Bineinteles ca nota respectiva nu a apărut nicăieri.. Daaar, după o intervenție rapida de la Bucuresti, brusc nota s-a făcut 9,2!!! Ne-am saturat de politruci!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș