Pesta Porcină Africană, depistată în Fondul de Vânătoare nr. 43 Dobra – Ocolul Silvic Jina

Prefectura județului Sibiu vă informează că în data de 17.02.2021, pe raza județului Sibiu a fost identificat un focar de Pestei Porcine Africane la mistreți pe teritoriul Județului Sibiu – Fondul de Vânătoare nr. 43 Dobra – Ocolul Silvic Jina.

Publicitate

Ca urmare a confirmării acestui focar a avut loc Ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu.

În cadrul ședinței s-a prezentat planul de măsuri și a fost adoptată decizia comună cu județul Alba conform căreia acesta s-au aprobat următoarele:
Conform art. 16 din Directiva 60/2002 s-au stabilit următoarele:
Localitățile aflate în zona infectată sunt: Jina și Poiana Sibiului din jud. Sibiu și localitățile Dobra și Șugag din jud. Alba.
Localitățile aflate în zona tampon sunt: Rod și Tilișca – din județul Sibiu și localitățile Mărtinie și Cărpiniș din jud. Alba
Fondurile de vânătoare aflate în zona infectată sunt: F.V.43 Dobra, F.V.15 Poiana, F.V.14 Săliște și F.V.44 Bistra – din jud. Sibiu și F.V.54 Șugag din jud. Alba.
Fondurile de vânătoare aflate in zona tampon F.V. 13 Gura Râului – din jud. Sibiu și F.V.45 Calnic si F.V.46 Gârbova din jud. Alba.

Măsurile de control ale bolii sunt puse în aplicare imediat și se mențin pentru 12 luni de la constatarea ultimului caz de PPA la porcii mistreți în zona infectată determinată; aceste măsuri de control rămân în vigoare pentru cel puțin încă 12 luni și includ cel puțin dispozițiile deja puse în aplicare în conformitate cu art. 16 din directiva 60/2002 CE privind:
– Examinarea porcilor sălbatici împușcați de vânători sau găsiți morți prin testări de laborator, inclusiv cu ajutorul unor anchete epidemiologice pe categorii de vârstă
– Eliminarea porcilor sălbatici găsiți morți sau împușcați, prin neutralizare sub control oficial
– Ancheta epidemiologică efectuată asupra fiecărui porc sălbatic găsit mort sau împușcat.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *