19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Neurologia mai aşteaptă reluarea lucrărilor

Știri din Județ

Consiliul Judeţean Sibiu a finalizat o nouă licitaţie pentru terminarea lucrărilor de modernizare a secţiei Neurologice a Spitalului Judeţean Sibiu. În 12 februarie, a fost aleasă asocierea Asocierea Total NSA AG Construct SRL – Hospital Technical Solutions SRL – Pro Hart Group SRL.. Din cele trei oferte depuse, una a fost exclusă pentru lipsa tuturor documentelor. Termenul de finalizare a fost prelungit pentru a nu pierde finanţarea guvernamentală. Întrucât criteriul de atribuire a fost prețul cel mai mic ofertat față de valoarea estimată a contractului de 16.217.846,11 lei fără TVA, a fost desemnată câștigătoare Asocierea Total NSA AG Construct SRL, care a avut o ofertă financiară de 14.498.540,60 lei fără TVA. Asocierea Balor Cons SRL – SC Energotehnica a avut o ofertă financiară de 15.040.027,75 lei fără TVA. Plus dotări de 13 milioane lei, care au fost deja achiziţionate.

Firma care a fost exclusă, NV Const SRL a depus contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. În mod normal, CNSC decide într-o lună asupra contestaţiei. Daniela Cîmpean a anunţat că dacă decizia CNSC este pentru Consiliul Judeţean Sibiu se va începe proiectul, indiferent dacă firma perdantă va da în judecată organizarea licitaţiei. „Ne asumăm să încheiem contractul imediat ce avem decizia CNSC” a declarat Daniela Cîmpean, într-o conferinţă de presă.


Reamintim că în anul 2019 asocierea de firme SC Construcții SA și SC Sfera Con SRL a câştigat proiectul de reabilitare şi modernizare a secţiei Neurologie, dar lucrările executate până în iunie 2020 au fost nesemnificative. La finele lui iunie 2020 Consiliul Judeţean şi Construcţii SA au decis să anuleze contractul de comun acord. Totuşi Consiliul Judeţean Sibiu a pus firma Construcţii SA pe lista neagră a firmelor din România, printr-un certificat de neconformitate.

Acest proiect se realizează cu ajutorul fondurilor guvernamentale atrase de CJ Sibiu prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de 29.425.527,54 lei cu TVA. Durata de execuție este de 12 luni, de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea totală a investiției este de 38.864.087,38 lei cu TVA, din care contribuția CJ Sibiu este de 9.424.484, 57 lei. Prin proiect au fost prevăzute și dotări în valoare de aproximativ 13 milioane lei, care au fost deja achiziționate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri