10.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Controale efectuate în zona ATI Covid din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu

Știri din Județ

În urma apariției în mass-media a unor informații/relatări care au semnalat posibile probleme în activitatea din cadrul Secției Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu  – zona roșie COVID,  conducerea spitalului a demarat în cursul zilei de 08.03.2021, un control în cadrul secției, pentru a identifica situația reală.

Din echipa de control au făcut parte: Jur. Florin Neag – Manager, Conf.dr. Călin Cipăian – Director medical, As. Laurențiu Ghinoiu – Director de îngrijiri. Aceștia au fost însoțiți permanent de către dna. dr. Ioana Roxana Codru, medic primar specialitatea Anestezie Terapie Intensivă, care coordonează activitatea ATI-Covid. Echipa de control a verificat modalitatea în care este aplicat actul medical și a stat de vorbă și cu pacienții care nu sunt intubați.

Declarațiile Directorului Medical, Conf.dr. Călin Remus Cipăian

Suntem conștienți că opinia publică trebuie să cunoască adevărul și de aceea am demarat rapid acțiuni care să clarifice situația. Terapia Intensivă Covid este o zonă sensibilă, cu o mare presiune pe umerii personalului medical. Este o zonă cu  încărcătură profesională și emoțională la cote nebănuite pentru cei din afara sistemului.  Sunt pacienți în stare gravă și foarte gravă iar personalul medical, indiferent de statut și experiență se luptă pentru a-i salva. Cu siguranță că nu e totul perfect, că uneori este poate nevoie de mai multă empatie, dar să nu uităm că principalul scop al activității este unul medical. S-au scris multe și probabil se vor mai scrie, respectăm opinia tuturor, dar oamenii trebuie să știe că ne pasă și că facem tot ce putem să ridicăm standardele activității noastre. Ei nu trebuie să-și piardă încrederea. Am constatat că, din punct de vedere tehnic și procedural suntem bine și vom continua să ne adaptăm contextului de moment și să insistăm pe latura relaționării cu pacientul. Chiar am discutat cu pacienții care nu erau intubați, am încercat să le oferim suport moral și sperăm ca fiecare dintre cei implicați în acest proces să o poată face cât mai bine. Vom continua să facem tot ce se poate pentru a îmbunătăți lucrurile”, a explicat managerul SCJU Sibiu, Florin Neag.  

În urma controlului au fost constatate următoarele: 

  • la ora la care s-a efectuat controlul, în zona ATI-Covid erau internați 18 pacienți. Dintre aceștia, un singur pacient era contenționat, acesta fiind și intubat;
  • condițiile de internare și tratament sunt corespunzătoare; 
  • personalul medical respectă procedurile și protocoalele medicale;
  • sunt respectate circuitele medicale; 
  • personalul respectă programul de lucru;
  • aparatura și instalațiile din cadrul secției sunt funcționale;

Ca urmare a controlului s-a identificat oportunitatea instalării, în cadrul zonei roșii ATI-Covid a unui sistem de supraveghere video, procedurile în acest sens urmând să înceapă în cel mai scurt timp posibil. 

Precizăm că acest control este o primă etapă, care va fi urmată de identificarea și verificarea modului de lucru și a completării documentelor medicale. În acest sens s-a emis o decizie  pentru efectuarea unui audit clinic intern. Din echipa de audit va face parte șeful biroului de Management al Calității Serviciilor Medicale, un medic anestezist din afara secției ATI-Covid și compartimentul de audit intern. 

SCJU Sibiu va face toate eforturile pentru ca gestionarea pandemiei COVID-19 să de desfășoare în mod corespunzător, acordând o atenție deosebită respectării procedurilor și protocoalelor și adaptării permanente a acestora la realitățile curente.

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Buna ziua,sunteti niste mincinosi notorii,a-ti omorat zeci de oameni pentru bani criminalilor,si le furati buletinele mortilor. Ce ati facut cu toate buletinele furate ? Prapaditilor demonstrati ca ati vorbit cu pacientii. Cati bani v-ati bagat un buzunare pe seama crimelor pe care le-ati facut? Daca legea ar functioana cum trebuie ati infunda puscaria blestematilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri