Petiție de susținere a personalului medical din cadrul Spitalului Județean Sibiu

În urma scandalului provocat în presa locală a apărut o petiție de susținere a personalului medical din cadrul Spitalului Județean Sibiu

Publicitate

Petiția sub numele “STOP atacului, presiunii și denigrării asupra Spitalului Județean Sibiu” poate fi semnată AICI.

ACTUALIZARE: La doar o oră de la apariția petiției, aceasta a strâns peste 100 de semnături.

Redăm integral textul petiției:

“Noi, semnatarii prezentei petiții, suntem profund dezamăgiți de atacul concertat la adresa cadrelor medicale din cadrul Spitalului Județean Sibiu. Recentul articol apărut în presa locală, prin care o asistentă sub anonimat aduce acuze grave, de omor în masă al pacienților în secția ATI Covid a Spitalului, denotă încă odată dorința unora de a destabiliza credibilitatea actului medical public de la Sibiu și nu numai.

Am observat în ultima perioadă un atac sistemic la adresa Spitalului Județean Sibiu. Nu știm care sunt motivațiile din umbră pentru această campanie de denigrare a actului medical desfășurat în cadrul spitalului, dar suntem siguri că singurii care au de suferit sunt pacienții și încrederea acestora în medicii sibieni.

Subiectul s-a multiplicat rapid şi toţi doctorii din ţară, alături de asistente sunt vizaţi. Cine va avea de suferit..Astăzi: toţi medicii şi restul cadrelor medicale din Sibiu şi România. Mâine: pacienţii care se vor teme şi mai mult să meargă la spitale. Rezultatul? Al treilea val COVID va genera pacienţi ne-vaccinaţi care se tratează acasă.

Ne aflăm în plină pandemie și în loc să fim uniți și să sprijinim cadrele medicale ale Spitalului, care luptă zi de zi de un an de zile cu acest virus nou ucigaș, riscându-și propria viață, ne trezim în fața unui proces public tipic Evului Mediu, în care unii acuză fără dovezi și fără cunoștiințe în domeniul medical.

Dorim să exprimăm prin această petiție susținerea noatră, cel puțin morală, a cadrelor edicale din Spitalul Județean Sibiu și a celor din toate spitalele din țară care fac tot ceea ce pot pentru a salva cât mai mulți pacienți. Avem de-a face cu un virus nou, încă necunoscut pe de-a întregul și cu tratamente adaptate pentru acesta, la nivel mondial. Este o luptă continuă. Să nu uităm că medicii profesează o știință care evoluează de la an la an cu noi descoperiri, în domeniu.Cerem public discernământ din partea jurnaliștilor și a tuturor celor care duc acum un atac dur la adresa cadrelor medicale sibiene și a celor din toată țara! Acum nu este timpul urii și al dezbinării, mai ales că urmează un val trei al pandemiei COVID, cu noi tulpini.Facem un apel la populație să susțină cadrele medicale în efortul lor neobosit și riscant! Să ne aducem aminte fiecare de rudele și prietenii salvate de medici de-a lungul anilor. Să le oferim respectul cuvenit și susținerea morală necesară!

Sa fim solidari pentru Sibiu și in aceste momente!”

You may also like...

11 Comments

  1. Susțin petiția , e o mare inconștientă și lipsa totală de apreciere a valorii profesionale a medicilor ce își sacrifică viața, medicina nu se face in condițiile când ești atacat și etichetat pe nedrept , sunt adevărați medici, sfinți sacrificați ce ard salvând viețile celor ce îi denigrează… Câtă dăruire că continuă să salveze vieți….

  2. Respect colegilor care lucreaza in sistemul medical romanesc. ATI Sibiu e sub luna acum și îmi doresc ca după ce se limpezesc apele să ne fie mai bine deopotriva nouă tuturor, medici si pacienți, să ne respectăm reciproc și să merităm încrederea pe care ar trebui să ne-o acordăm reciproc.

  3. Am fost internata in spitalul judetean Sibiu si eu si sotul meu in luna nov.-dec. 2020 cu covit 19, eu in sectia de covit 19, sotul fiind f grav in sectia ATI.Sotul meu a stat 1 luna, eu 2 saptamini,Vreau sa va spun ca am ramas profund indurerata de ceeace se spune de acest spital,eu si sotul meu ,daca am putea, am ingenunchea in fata acestor oameni care ne-au salvat viata, le-am saruta cu cel mai mare respect miinile pentru profesionalismul de care au dat dovada.Va multumim din suflet dragi medici, asistente si infirmiere care ati vegheat la capatiiul nostru pt a ne salva vietile.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *