17.2 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

VIDEO: Șoferul depășit riscant între Orlat și Cristian a rămas pieton pentru 90 de zile

Știri din Județ

Șoferul sibian surprins săptămâna trecută de o cameră de bord în timp ce realiza o depășire „sinucigașă” pe drumul dintre Orlat și Cristian, a rămas pieton pentru 90 de zile.

Fapta a fost intens dezbătută pe rețelele de socializare tocmai din cauza manevrei prin care șoferul era să între în coliziune frontală cu două autoturisme.

Pentru a evita impactul, acesta a tras dreapta de volan și a lovit autocamionul pe care îl depășea.

Polițiștii sibieni s-au autosesizat și l-au identificat pe șofer, un bărbat de 28 ani din Șelimbăr. Acesta nu a anunțat în termenul legal faptul că a intrat în coliziune cu autocamionul, rezultând pagube materiale.

Astfel, pentru fapta sa din trafic, șoferului i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile și i-a fost aplicată o amendă de 1.160 de lei.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au identificat conducătorul auto surprins în imagini în timp ce efectua o depășire extrem de periculoasă.

Conducătorul auto, în vârstă de 28 de ani, domiciliat în Șelimbăr, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.160 de lei. Totodată, s-a dispus măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

În fapt, polițiștii rutieri au reținut faptul că la data de 6 martie, în jurul orei 08:30, pe DJ 106E, în afara localității Orlat, conducătorul auto s-a angajat în depășirea unei coloane de autovehicule, 3 mai exact, iar cu primul din ele, respectiv un ansamblu TIR, a intrat în coliziune laterală pe fondul nepăstrării unei distanțe laterale suficiente dar și din cauza faptului că din sens opus circulau regulamentar 2 autovehicule ai căror conducători auto au fost nevoiți să efectueze manevre de evitare a coliziunii cu acesta. Evenimentul rutier soldat din fericire doar cu pagube materiale nu a fost sesizat în cel mult 24 de ore de la producere, potrivit nomelor legale în vigoare.

Precizăm faptul că astfel de atitudini iresponsabile în trafic, de încălcări flagrante ale normalelor rutiere, care pot atrage consecințe grave, nu sunt și nu vor fi tolerate de către polițiștii rutieri, fiind depuse toate diligențele pentru tragerea la răspundere a celor care le săvârșesc. „ a declarat Elena Walter, purtătorul de cuvânt al IPJ SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri