spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Garda de Mediu și Poliția monitorizează râul Olt împotriva pescuitului ilegal

Știri din Județ

Publicitate

Pentru prevenirea pescuitului ilegal, în data de 09 martie 2021, comisari din cadrul Comisariatului Judeţean Sibiu al Gărzii Naţionale de Mediu, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie – Biroul Delicte Silvice şi reprezentanţi din partea Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, au efectuat controale/acţiuni de supraveghere în zone de pescuit, situate pe cursul râului Olt, în zonele Turnu Roşu, Racovita, Bradu şi Avrig.

Cu ocazia controlului au fost identificate mai multe persoane practicând pescuitul recreativ/sportiv (pescuitul efectuat cu undiţa sau cu lanseta în scop de agrement) şi a fost verificată legalitatea practicării acestuia, respectiv permisul nominal emis de către administratorul resurselor acvatice vii sau de asociaţiile de pescari sportivi. Totodată a fost verificată şi dimensiunea legală a speciilor de peşti reţinute.

Cu ocazia controlului nu au fost constatate încălcari ale prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Reprezentanții Gărzii de Mediu atrag atenţia că, în perioada 01 februarie – 15 martie 2021 este interzis pescuitul recreativ/sportiv la ştiucă, în perioada 28 martie – 07 iunie 2021 este interzis pescuitul recreativ/sportiv la şalău şi biban, în perioadele 01 ianuarie – 31 martie 2021 şi 01 octombrie 2021 – 31 martie 2022 este interzis pescuitul recreativ/sportiv la păstrav (restricţia se aplică la speciile de păstrăv indigen, curcubeu şi fantanel).

Conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul şi acvacultura, pescuitul recreativ în perioadele de prohibiţie sau în zonele protejate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 600 la 1000 lei împreună cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 zile a permisului sau autorizaţiei de pescuit.Pescuitul fără deţinerea unui permis de pescuit constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 la 600 lei.

Deasemenea, reţinerea peştilor sub dimensiunile minime legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 la 600 lei.

Producerea, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip mofilament, precum şi pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 an şi 3 ani.

Pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, pescuitul cu materiale explosive, pescuitul cu substanţe toxice şi narcotice de orice fel, precum şi folosirea armelor de foc în scopul omorârii peştilor sau altor vieţuitoare acvatice, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea dreptului de a pescui pentru o perioadă cuprinsă între 1 an şi 3 ani.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor